Βαθμολογία

Φωτιά σε μηχανή αμαξοστοιχίας στο δρομολόγιο Λάρισας-Βόλου!

Οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ πνέουν τα λοίσθια, κάτι που φάνηκε σημερα το πρωί και στην αμαξοστοιχεία που έκανε το δρομολόγιο των 04:30 από Λάρισα προς Βόλο.

Σύμφωνα με επιβάτες της αμαξοστοιχίας η μηχανή του τρένου πήρε φωτιά(!) στο ύψος του Βελεστίνου και συγκεκριμένα στο χωριό Άγιος Γεώργιος, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί, και φυσικά να μην γίνει ποτέ το δρομολόγιο που έπρεπε να ακολουθήσει από Βόλο προς Λάρισα.

Από τον σταθμό της Λάρισας πάντως επιβεβαιώνεται απόλυτα το γεγονός όπως και το ότι υπήρχαν επιβάτες εντός της αμαξοστοιχίας, ωστόσο δε δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις και λεπτομέρειες, ακολουθώνοντας την τακτική της παραπομπής για ενημέρωση στα κεντρικά της Αθήνας. Από εκεί επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει αναφορά για καπνό στον κλιματισμό του τρένου(!) καθώς και ότι στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 12 συνολικά επιβάτες. Μάλιστα κλήθηκε η Πυροσβεστική για να καταπολεμήσει τις φλόγες με τρία οχήματα και εννέα συνολικά άνδρες!

Απάντηση όμως για το σύνολο των προβλημάτων και για τις προσπάθειες επίλυσής τους (αν υπάρχουν) τονίστηκε ότι δεν μπορεί να δοθεί αυτή τη στιγμή, παρα μόνο το ότι το επόμενο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε με... λεωφορεία!

Το περιστατικό από μόνο του πάντως, έρχεται να προστεθεί στην μακρά αλυσίδα των καθυστερήσεων, των βλαβών και της συνολικότερης υποβάθμισης της γραμμής Λάρισας-Βόλου, χωρίς να υπάρχει ούτε το παραμικρό σημάδι βελτίωσης τα τελευταία χρόνια, πόσο μάλλον σημάδια εξηγήσεων για την όλη κατάσταση. Ειδικά μετά και την υπογραφή της σύμβασης για την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όλοι δείχνουν να περιμένουν τις επόμενες εξελίξεις και μόνο αυτές.

πηγή:thessaliatv.gr