Βαθμολογία

Ο Τραμπ σηκώνει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό

Ένα από τα πρώτα διατάγματα που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν η έναρξη ανέγερσης τείχους στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Σκοπός τους είναι να προστατευτούν οι αμερικανικές πόλεις από τους παράνομους μετανάστες, με την κυβέρνηση να θεωρεί πως έτσι θα περιοριστεί η μετανάστευση και θα ενισχυθεί η εθνική ασφάλεια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υπογράψει εκτελεστικά διατάγματα για τον περιορισμό του αριθμού των προσφύγων, αλλά και την απαγόρευση έκδοσης βίζας για πολίτες από αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό, όπως η Συρία και το Σουδάν.

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στο ABC, αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη (25/1), αναμένει πως το τείχος θα έχει ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες, υποστηρίζοντας πως το Μεξικό θα πληρώσει τα έξοδα κατασκευής.

«Η κατασκευή αυτού του τείχους ήταν κάτι περισσότερο από μια προεκλογική υπόσχεση. Είναι ένα πρώτο βήμα μιας κοινής λογικής για να διασφαλίσουμε στ' αλήθεια τα διάτρητα σύνορα μας» τόνισε εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σον Σπάισερ. «Αυτό θα περιορίσει την ροή ναρκωτικών, εγκλήματος και παράνομων μεταναστών εντός της επικράτειας των ΗΠΑ», πρόσθεσε.