Βαθμολογία

«Να εκδοθεί η απόφαση για το παιδί Ρούπα-Μαζιώτη»

Το ζήτημα που έχει προκύψει με την επιμέλεια του παιδιού της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, που βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, θα λυθεί την Κυριακή (8/1), σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή.

«Ελπίζω αύριο να εκδοθεί η απόφαση», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην «ΕΡΤ» προσθέτοντας πως οι σχετικές γνωματεύσεις βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρμόδιων αρχών.

Ο Σταύρος Κοντονής επισήμανε, ακόμη, πως οι εισαγγελικές αρχές έδρασαν ταχύτερα σε σύγκριση με παρεμφερείς υποθέσεις και τόνισε πως για την λήψη της απόφασης «δεν αρκούσε μόνο το αίτημα της οικογένειας Ρούπα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, καταλήγοντας, κατέστησε σαφές πως «το παιδί ουδέποτε κρατήθηκε, ουδέποτε συνελήφθη και ουδέποτε ανακρίθηκε». Την ίδια ώρα, το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως το 6χρονο παιδί βρίσκεται στην παιδοψυχιατρική κλινική και παρακολουθείται από εξειδικευμένους ιατρούς. Ακόμη, υπογραμμίζει πως δέχεται επισκέψεις από τη γιαγιά και τη θεία του και ουδέποτε δεν έλαβε κάποιου είδους φαρμακευτική αγωγή.

Ολόκληρη η ανακοίνωση: «Το παιδί Β.Λ.Μ.Ρ. ηλικίας 6,5 ετών εισήχθη στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Γ.Ν.Π.Α. «Η Αγία Σοφία» στις 5/1/2017 με την υπ.αριθμ. 5/2017 εισαγγελική εντολή, προκειμένου να γίνει παιδιατρική εξέταση για μεταδοτικά νοσήματα και παιδοψυχιατρική εκτίμηση.

Το παιδί παραμένει στην κλινική παρακολουθούμενο από εξειδικευμένους επιστήμονες με στόχο την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της συνολικής αξιολόγησης της υγείας του, και την επιστροφή του σε ένα σταθερό, ασφαλές και οικείο περιβάλλον.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, το παιδί προσαρμόστηκε ικανοποιητικά, συμμετέχει ευχάριστα στις δραστηριότητες της Κλινικής, έχει καλή επικοινωνία με το προσωπικό και τα άλλα παιδιά και δεν λαμβάνει κανενός είδους φαρμακευτική αγωγή.

Το παιδί είχε επισκεπτήρια από την μητρική γιαγιά και την μητρική θεία, κατά το οποίο αναγνώρισε με χαρά τις συγγενείς του, και είχε καλή συναισθηματική αλληλεπίδραση μαζί τους.

Η ιατρική φροντίδα του παιδιού είναι η συνήθης που ακολουθείται σε όλα τα παιδιά που εισάγονται κατόπιν παρόμοιας εισαγγελικής παραγγελίας».