Βαθμολογία

Νέα τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία

Ένας δικαστικός υπάλληλος, ένας αστυνομικός και δύο τρομοκράτες είναι έως τώρα ανεπίσημος απολογισμός από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το μεσημέρι κοντά στο κεντρικό δικαστικό μέγαρο της Σμύρνης, και τις ένοπλες συγκρούσεις που ακολούθησαν.

Η έκρηξη οφείλεται σε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι η Αστυνομία έχει ανακαλύψει και δεύτερο παγιδευμένο όχημα, περίπου 30 μέτρα από το πρώτο.

Η έκρηξη έγινε σύμφωνα με πληροφορίες έξω από δικαστήριο της πόλης, κοντά στο φυλάκιο του κτιρίου στην είσοδο του πάρκινγκ που χρησιμοποιούν δικαστές και εισαγγελείς. Οι δύο δράστες είχαν καλάσνικοφ.

Πυροβόλησαν προς το μέρος των αστυνομικών, όταν αυτοί τους αντιλήφθηκαν, όμως εν συνεχεία δέχθηκαν καταιγισμό αστυνομικών πυρών με αποτέλεσμα να πέσουν νεκροί. Από την ισχυρή έκρηξη τραυματίστηκαν τουλάχιστον 10 άτομα..

Στόχος της επίθεσης ενδέχεται να ήταν ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Σμύρνης, που μετέβαινε στο δικαστικό μέγαρο για υπηρεσιακούς λόγους.

Έως τώρα δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για το χτύπημα. Η Τουρκία έχει γίνει στόχος δεκάδων τρομοκρατικών επιθέσεων την τελευταία διετία από αυτονομιστές κούρδους αντάρτες και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: thetoc