Βαθμολογία

Θέλει άμεσα ανασύνταξη...

Χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Όλοι όσοι παρακολούθησαν το παιχνίδι που έδωσε η ΑΕΛ στους «Ζωσιμάδες» έμειναν αναμφίβολα με ανοιχτό το στόμα. Κανείς δεν περίμενε ότι οι «βυσσινί» θα είχαν εύκολο απόγευμα κόντρα στον ΠΑΣ, συνάμα όμως ουδείς φανταζόταν πως η εμφάνιση αυτή θα ήταν όχι χειρότερο έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη.

Το «συνονθύλευμα» που έλαβε «σάρκα και οστά» ομολογουμένως παραξένεψε από τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε η άμυνα και δέχθηκε τέσσερα τέρματα που δεν τα συναντάς ούτε σε ερασιτεχνικό παιχνίδι. Ο τεχνικός των «βυσσινί» έκανε τις «αλχημείες» του, με βασικούς ποδοσφαιριστές να μην παίρνουν θέση στο βασικό σχήμα και την ΑΕΛ να μη ξέρει που πατά και που βρίσκεται. Προπονητής είναι όμως. Αυτός αποφασίζει ποιος θα παίξει και σε ποια θέση θα πρέπει να ανταποκριθεί. Αυτό που ωστόσο είναι υποχρεωμένος να κάνει ως τεχνικός του συλλόγου, είναι να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για τις αποφάσεις που πήρε στη συνέντευξη τύπου...

Η ΠΑΕ έδωσε την απάντηση της μετά τη λήξη του «ναυαγίου» στην «ηπειρωτική πόλη». Κάτι αντίστοιχο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί τόνισε και σαφώς αυτό είναι κάτι αυτονόητο.

Η αμυντική λειτουργία της ΑΕΛ από την αρχή του πρωταθλήματος, δεν έπεισε κανέναν. Η ΑΕΛ και στις καλές τις εμφανίσεις αμυντικά πάντα δεχόταν επιθέσεις. Πάντα μας δημιουργούσε καρδιοχτύπια, παρά το γεγονός πως επιθετικά το σκηνικό ήταν διαφορετικό, όντας ικανοποιητικά θετική σε σχεδόν όλα τα παιχνίδια της.

Από εδώ και πέρα θέλει προσοχή, θέλει πλάνο και στρατηγική ώστε να διορθωθούν αρχικά τα «κακώς κείμενα» και οι λανθασμένες εντυπώσεις που άφησε η ΑΕΛ σε αυτήν την αγωνιστική. Ο Άγγελος Αναστασιάδης μπορεί να ανέλαβε την ευθύνη της ήττας, θα πρέπει όμως να αναλάβει και αυτήν της καλύτερης αμυντικής συνοχής. Των όχι άλλων «αλχημειών» όσον αφορά τις θέσεις -καθώς είδαμε πόσο μοιραίες μπορεί να αποβούν- και της καλύτερης διαχείρισης του υλικού του γενικότερα...

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ