Βαθμολογία

Δεν είχε «άστρο» και όλα τα υπόλοιπα...

Για ένα ακόμα παιχνίδι «στραβοπάτησε» και μάλιστα για ακόμα μια φορά, δίχως να το πολυαξίζει! Το «άστρο» που την ακολουθεί φέτος στο AEL FC ARENA μόνο ευοίωνο και καλότυχο δε μοιάζει να είναι. Η ήττα ποναέι  ακόμα περισσότερο όταν έρχεται, τη στιγμή που δεν την αξίζεις κιόλας. Πέντε βαθμούς είχε στο «σακούλι» της η ΑΕΛ και με πέντε συνεχίζει στην πορεία της. Ποιοι ήταν όμως οι παράγοντες που συνετέλεσαν σε αυτό το αποτελέσμα, πέρα από την έλλειψη τύχης για τους «βυσσινί»;

Διαιτησία...

Σε κάμια μα καμία περίπτωση δε μπορείς να πεις πως σε αυτήν την αναμέτρηση η διαιτησία διαμόρφωσε αποτέλεσμα ή κάτι παραπλήσιο. Θα ήταν τουλάχιστον άστοχο να σκεφτεί και να πει κανείς κάτι τέτοιο, είδικα όταν όλα αυτά τα χρόνια οι ομάδες πέρα από τα «σύνορα» της Αθήνας, δε τυγχάνουν και της καλύτερης μεταχείρισης. Βάσει του γεγονότος πως φέτος στις πρώτες αγωνιστικές είδαμε «καλά σφυρίγματα», τα «σπόρια» που πήρε η ΑΕΚ στην Δευτεριάτικη αναμέτρηση σε ενοχλούν και προκάλεσαν δικαιολογημένο εκνευρισμό.

Λείπει ο φορ περιοχής...

Η ΑΕΛ «στριφογύριζε» συνεχώς τη μπάλα γύρω από τα καρέ της ΑΕΚ. Πάρα την υπεροχή της όμως δεν έφτασε στο σημείο να γίνει όσο απειλητική θα μπορούσε να γίνει με «καθαρόαιμο» σέντερ φορ στο παιχνίδι. Αυτή είναι μια μεταγραφή που καλώς η κακώς θα πρέπει να γίνει στο προσεχές «μεταγραφικό παζάρι». Ο ίδιος ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει τονίσει πως το υλικό που έχει αυτή τη στιγμή του αρκεί, όμως δε νομίζω πως ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής δε θα ήταν μια κίνηση που θα αναζωογονούσε την ομάδα.

Δεν είναι μόνο η τύχη...

Η ΑΕΛ έκανε επιθέσεις μεν δεν ήταν τόσο αποτελεσματική στο θέμα ευστοχίας δε. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η ομάδα ήταν άτυχη, επί της ουσίας σε κρίσιμες στιγμές δεν μπόρεσε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η ατυχία είναι ένα σημαντικός παράγοντας στην επίτευξη ένός τέρματος, αλλά και η αποτελεσματικότητα είναι ένα θέμα που πρέπει να συνυπολογιστεί. Σε αυτόν τον «καταιγισμό» φάσεων η ΑΕΛ έπρεπε τουλάχιστον να είχε ισοφαρίσει.

Βελτιωτικές αλλαγές στην άμυνα...

Παρά το γεγονός πως στο παιχνίδι της Δευτέρας η ΑΕΛ ήταν «φουριόζα» στο επιθετικό κομμάτι , αμυντικά η αλήθεια είναι πως δεν έπεισε κανέναν. Θα έπρεπε να είχε ενεργήσει καλύτερα στη φάση του γκολ και να αποφύγει κάποια εύκολα λάθη. Το γεγονός πως στις 4-5 φορές που η ΑΕΚ έφτασε κοντά στην περιοχή των «βυσσινί», ήταν και μια ανάσα από το να ξανασκοράρει, πρέπει να προβληματίσει τον Άγγελο. Το σύνολο του Αναστασιάδη καλείται να κινηθεί με έναν πιο ορθόδοξο τρόπο αμυντικά, ώστε να μην ισοπεδώνει και την προσπάθεια που γίνεται από το κέντρο και μπροστά...


ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ