Βαθμολογία

Χωρίς «χειρόφρενο» η πρεμιέρα...

Έλαβε τέλος η πρεμιέρα...! Η μέρα της μεγάλης επιστροφής της ΑΕΛ στη Σούπερ Λιγκ, στα «μεγάλα σαλόνια», σε μια πορεία όπου ο σύλλογος θα έχει την ευκαιρία να «ξαναγράψει ιστορία».

Η χθεσινή μέρα δεν ήταν μια σαν όλες τις υπόλοιπες για την πόλη της Λάρισας και αυτό έμελλε να επιβεβαιωθεί με ποικίλους τρόπους, αγωνιστικούς και όχι μόνο.

Όσον αφορά την παρουσία των παικτών του «βυσσινί» συλλόγου, τα συμπεράσματα που μπορούν να βγουν εκ πρώτης όψεως είναι χρήσιμα, άλλα δεν θα πρέπει επ' ουδενί να θεωρούνται δεδομένα, σε κάθε αναμέτρηση που θα προκύψει μελλοντικά.

Ένα στοιχείο στο παιχνίδι της ΑΕΛ που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης είναι τα «τρεξίματα» των ποδοσφαιριστών της ΑΕΛ, που εντυπωσίασαν άπαντες στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή.

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα που είχαν εντοπιστεί στα φιλικά παιχνίδια ήταν και αυτό της κούρασης, των παικτών που μετά το 60' «χάνονται» και δεν μπορούσαν αντεπεξέλθουν.

Το φαινόμενο αυτό ήταν υπαρκτό μέχρι και χθες. Ίσως όχι στο βαθμό με τον οποίο πολλές φορές το παρουσίαζε ο κόσμος της ομάδας, αλλά ήταν κάτι που το δικαιολογούσε ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Χθες ο Αντρέας Αβραάμ και οι συμπαίκτες του πίεσαν μέχρι και το τελικό σφύριγμα της λήξης. Δεν σταμάτησαν να «οργώνουν» τον αγωνιστικό χώρο για 96' λεπτά, κάτι που υπερτονίστηκε και από τον προπονητή στη συνέντευξη τύπου.

Πάθος, επιμονή, υπομονή και «ακατάπαυστος μαραθώνιος»! Αυτά είναι τα στοιχεία κάθε ομάδας που αναλαμβάνει ο Άγγελος Αναστασιάδης, αυτά είδαμε και χθές. Εντυπωπιακή εμφάνιση και πείσμα. Ουδείς φίλαθλος δε δικαιούται να μείνει ανικανοποίητος, παρά το ισόπαλο αποτέλεσμα.

Μαζί μάλιστα με τα πολλά «τρεξίματα» , αναπόφευκτα ήρθαν και ουκ ολίγες επιθετικές ενέργειες. Μια «πολιορκία» στα καρέ των «κυανόλευκων», η οποία στα φιλικά παιχνίδια δεν είχε γίνει αισθητή σε τέτοιο σημείο.

Ο τεχνικός της ομάδας αναζητούσε φορ, υπήρχε ένα μικροπρόβλημα όσον αφορά την επιθετική λειτουργία του συλλόγου και το σκοράρισμα, το οποίο ωστόσο δεν φανερώθηκε στη χθεσινοβραδινή αναμέτρηση του AEL FC ARENA.

Εδώ τα συμπεράσματά μας βέβαια είναι βάσει και του αντιπάλου, ενός Ηρακλή ο οποίος είχε ουκ ολίγα προβλήματα και στο αμυντικό κομμάτι, με απουσίες.

Όμως αυτό δεν αναιρεί βεβαίως την προσπάθεια των παικτών, ούτε την πολύ καλή επιθετική λειτουργία των «βυσσινί», οι οποίοι δημιούργησαν πολλές καλές ευκαιρίες. Οι επιθετικές πρωτοβουλίες της ΑΕΛ, ήταν ικανοποιητικές σε αριθμό, σε ένα παιχνίδι Σούπερ Λιγκ, με έναν αντίπαλο όπου η ΑΕΛ έχει τουλάχιστον στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, τον ίδιο στόχο...

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ