Βαθμολογία

Παναγόπουλος: «Το θέμα δεν είναι ποιον, αλλά τι πρόεδρο θα έχουμε»


Στον ΣΠΟΡ ΦΜ «φιλοξενήθηκε» ο κ. Παναγόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημερινή ανάδειξη του νέου προέδρου της Super League, τονίζωντας ότι σημασία δεν έχει το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Λίγκας, αλλά το ποιες θα είναι οι αρμοδιότητες του και αν θα αναλάβει όλα τα σημαντικά ζητήματα. Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στο ενδεχόμενο ύπαρξης ενός γενικού διευθυντή που θα τρέχει όλα τα σοβαρά θέματα.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Χρήστος Παναγόπουλος στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

Για το σημερινό Δ.Σ. της Σούπερ Λίγκας: «Σήμερα το θέμα είναι διπλό. Υπάρχει το ζήτημα της πρότασης για πλέι-οφ και πλέι-άουτ και αυτό του προέδρου. Πριν από την εκλογή προέδρου, όμως, δεν έχει λυθεί το θέμα της αλλαγής καταστατικού, μέσω της οποίας υποτίθεται θα προέκυπτε μια διαρχία προέδρου-γενικού διευθυντή, που θα αναλάβει μια σειρά από καυτά ζητήματα. Όσο δεν υπάρχει μια στιβαρή διοίκηση στη Λίγκα, μένουν όλα παγωμένα. Το ίδιο και η διαιτησία, όπου έγιναν προτάσεις και απορρίφθηκαν ή δεν τέθηκαν καν υπό συζήτηση».

Για το ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος: «Θέμα με τα πρόσωπα δεν έχουμε. Το θέμα δεν είναι ποιον πρόεδρο, αλλά τι πρόεδρο θα έχουμε. Τι αρμοδιότητες θα έχει. Θα έχουμε κάποιον που θα αναλάβει όλα τα σημαντικά ζητήματα ή μετά από λίγες μέρες θα έχουμε έναν γενικό διευθυντή που θα κάνει εκείνος τη δουλειά; Αν αλλάξει ο τρόπος διοίκησης στη Σούπερ Λίγκα, ο ρόλος του προέδρου θα είναι περισσότερο επί των δημοσίων σχέσεων. Πρέπει να το ξέρει αυτό κάποιος πριν ψηφίσει».

Για το θέμα της μείωσης ομάδων: «Έχει αποφασιστεί να γίνει μια μελέτη για την αναβάθμιση του προϊόντος στην οποία συμπεριλαμβάνεται το θέμα της μείωσης των ομάδων. Ωστόσο δεν έχει έρθει ακόμα η πρόταση, οπότε δεν μπορεί να τεθεί σήμερα αυτό το θέμα. Όλα πηγαίνουν στο άπειρο και τα προβλήματα μένουν εδώ. Ποιος διοικεί τη Σούπερ Λίγκα; Αυτό πρέπει να λυθεί πρώτα από όλα. Ο πρόεδρος ή θα πάμε σε άλλο σχήμα; Πρέπει να ξεκαθαριστεί αυτό πριν βρεθούμε σε άλλα αδιέξοδα. Πρέπει να ξέρουμε πως θα λαμβάνονται οι αποφάσεις. Όσο τα προβλήματα δεν λύνονται, τα αδιέξοδα πολλαπλασιάζονται».

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ