Βαθμολογία

Πήρε αυτό που ήθελε η Νεάπολη

Ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι έως και κακό διεξήχθη το Σάββατο (16/5) στο γήπεδο της Νεάπολης όπου η τοπική ομάδα στο φινάλε του πρωταθλήματος της Α1 ΕΠΣΛ αντιμετώπισε και κέρδισε την Προοδευτική Ανάβρας (1-0).

Της Βάσως Γκατζούλη

Αν και οι δύο ομάδες είχαν κίνητρο για τη νίκη, η κάθε μία για τους δικούς της λόγους, η εικόνα που παρουσίασαν και τα δύο σωματεία δεν ήταν καλή. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς καμία φάση εκατέρωθεν.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, παρουσιάστηκαν καλύτεροι οι γηπεδούχοι. Δημιούργησαν φάσεις, έφτασαν κοντά στο γκολ όμως το πέτυχαν στο 85’. Αντίθετα η Ανάβρα είχε δύο καλές στιγμές στο 78’ όταν παραλίγο να σημειωθεί αυτογκόλ και στο 81’ όπου ο Γάκης είχε κάθετο δοκάρι. Το αποτέλεσμα ευνοεί την γηπεδούχο ομάδα αφού πήρε αυτό που ήθελε και πλέον ελπίζει σε παραμονή, ενώ η Ανάβρα θα περιμένει τις εξελίξεις για το αν καταφέρει ο Αμπελώνας να αλλάξει κατηγορία και να δώσει αγώνα μπαράζ!

Στο 50’ κόρνερ καλοχτυπημένο εκτέλεσε ο Μπουχλαριώτης, όμορφα πήρε ο Βράνας και από πολύ κοντά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 52’ ο Σπανός από πλάγια δεξιά στη θέση περίπου του κόρνερ, πέρασε και τον τελευταίο αμυντικό έκανε έξοδο ο τερματοφύλακας, αλλά το σουτ που έκανε δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Στο 71’ ο Ρεμπάτσιος παραλίγο να σημειώσει αυτογκόλ για την ομάδα του, με τον τερματοφύλακα να σώζει τον κίνδυνο και η μπάλα να περνάει κόρνερ. Στο 76’ η καλύτερη στιγμή για τη Νεάπολη, όταν ο Συμεωνίδης εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 78’ ο Ρεμπάτσιος βρέθηκε πάλι μόνος του, περνώντας την άμυνα και έχασε μοναδική ευκαιρία αφού έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 81’ ο Γάκης για την Ανάβρα έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά καλό σουτ του Σπανού η μπάλα λίγο άουτ και στο 85’ ο Μαρκολέφας με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 και χαρίζοντας τη νίκη που τόσο ήθελε η ομάδα του.

Νεάπολη: Μπατζιόλας, Συγκούνας (82’ Μπαμπαλιούτας), Κοσμάς, Συμεωνίδης, Ρεμπάτσιος, Μπουχλαριώτης, Βράνας, Δεσπόπουλος (66’ Μαρκολέφας), Ζαφειράκης, Σπανός, Τσανάς.

Προοδευτική Ανάβρας (Γιώργος Κεραμάρης): Λεμονής, Κουρμπάτι, Μαλλιάρας, Γιαννουλέας, Γκόγκας, Ανδρώνης, Κορδαλής, Μπουζώνας (72’ Κουρούκας), Σαπουνάς (72’ Γάκης), Σχοινάς (44’ Ριζούλης), Δημόπουλος.

Διαιτητική τριπλέτα: Τσιοφλίκη, Παπαδημητρίου, Καρακώστας.