Βαθμολογία

Α1’ ΕΠΣΛ: Αγωνία μέχρι τέλους

Τελειώνει το Σαββατοκύριακο που μας έρχεται και το πρωτάθλημα της Α1’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας, στο οποίο φέτος το ενδιαφέρον κράτησε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, καθώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα, όσον αφορά την άνοδο στην μεγάλη ερασιτεχνική κατηγορία, καθώς δεν ξέρουμε ακόμα σίγουρα το ποιες ομάδες θα ανεβούν κατευθείαν και ποιες θα πρέπει να παίξουν μπαράζ.

Σίγουρα, η χρονιά κρίνεται, αν μη τι άλλο, επιτυχημένη για τον Απόλλωνα Λάρισας, που κατάφερε το πέρασμα του από την κατηγορία, να είναι μια απλή παρένθεση στην ιστορία του και πλέον επιστρέφει πρωταθλητής στα σαλόνια του Νομού μας.

Αμυγδαλέα και Καλοχώρι ακολουθούν με 67 βαθμούς, ενώ δύο λιγότερους έχει η έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος Ανάβρα, που θέλει στραβοπάτημα, έστω και ενός εκ των δύο πρώτων, ώστε να πάρει κεφάλι στην βαθμολογία και να είναι αυτήν που θα πανηγυρίσει την άνοδο.

Ο Π.Ο.Ε., εκτός απροόπτου, θα παραμείνει ακόμα μια χρονιά στην κατηγορία, αφού δεν κατάφερε να πετύχει τους στόχους του και να κατακτήσει μια από τις θέσεις που θα του έδιναν την επάνοδο στην μεγάλη κατηγορία, ξεκινώντας έτσι τον σχεδιασμό για του χρόνου, όπου πρέπει να τα καταφέρει, μιας και είναι κρίμα ιστορικά σωματεία του Νομού μας, να μην αγωνίζονται στην Α’ ΕΠΣΛ.

Οι Νέες Καρυές, ο Πλατύκαμπος και ο Αστέρας Τυρνάβου, πραγματοποίησαν μια καλή πορεία, τερματίζοντας στο μέσον της βαθμολογίας, χωρίς να έχουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ το Αργυροπούλι, δεν κατάφερε να κατακτήσει μια από τις προνομιούχες θέσεις και έτσι θα αγωνίζεται σε αυτό το πρωτάθλημα και από του χρόνου.

Η Λάρισα 2012, αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία, τερμάτισε κι αυτήν δίχως να αντιμετωπίσει πρόβλημα, ενώ για ένα διάστημα μέσα στην χρονιά, φλέρταρε και με τις θέσεις που εξασφαλίζουν την άνοδο. Από την άλλη, η Ραχούλα σώθηκε νωρίς, χωρίς όμως να πραγματοποιήσει την περσινή πολύ καλή πορεία της, όπως επίσης και το Συκούριο, που έσωσε την χρονιά.

Από εκεί και πέρα, Δολιχιακός και Νεάπολη, φαίνεται πως έχουν σωθεί προς το παρόν, ενώ περιμένουν να δουν τι θα γίνει με τα μπαράζ της Γ’ Εθνικής, ενώ σίγουρα έχουν υποβιβαστεί Συκέα, Ακαδημία Τυρνάβου, Βερδικούσια και Ομορφοχώρι, που από του χρόνου θα μετέχουν στους Ομίλους της Β’ ΕΠΣΛ.

Γιώργος Μητσιούλης