Βαθμολογία

Οι διαφορές και ο κοινός στόχος

Παρακολουθώντας το χθεσινό φιλικό της ΑΕΛ με την ΑΕΚ στο AEL FC ARENΑ θέλω να κάνω κάποιες επισημάνσεις…

1. Η απουσία της ομάδας από το AEL FC ARENA και η ερήμωσή του για μεγάλο διάστημα έφερε όπως ήταν λογικό μια φθορά σε όλους τους χώρους του γηπέδου, από τις εξέδρες και τα καθίσματα (υπήρχαν αρκετά παράπονα από φιλάθλους), μέχρι τον αγωνιστικό χώρο που δεν ήταν και στα καλύτερά του. Φυσικά όλα αυτά είναι πράγματα που εύκολα μπορούνε να διορθωθούν και σύντομα να παρουσιάσει μια καλύτερη εικόνα το στολίδι της Λάρισας.

2. Περίμενα ο κόσμος να είναι περισσότερος στην επιστροφή της ΑΕΛ στο AEL FC ARENA. Από την άλλη λίγο το εργάσιμο της ημέρας, λίγο ότι το παιχνίδι είχε και τηλεοπτική κάλυψη έπαιξαν όπως είναι λογικό ρόλο στην μικρή προσέλευση, τηρουμένων των αναλογιών πάντα.

3. Αγωνιστικά η ΑΕΛ παρουσίασε γι’ ακόμη μία φορά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Είχε κάποια πολύ καλά διαστήματα, όμως είχε και άσχημα. Είναι φανερό πως δεν έχει αποκτήσει ακόμη ομοιογένεια, δεν έχει βρεθεί ένας σταθερός κορμός ώστε να υπάρχει μια χημεία και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην βγαίνουν αυτοματισμοί παρά μόνο κάποιες εξάρσεις ποδοσφαιριστών που έτσι και αλλιώς έχουν την εμπειρία και την ποιότητα για να κάνουν το κάτι παραπάνω.

4. Το υπεράριθμο ρόστερ φαίνεται πως συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα. Δεν μπορεί ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους να δουλεύει με 32 παίκτες! Θα πρέπει σε εύλογο χρονικό διάστημα να αποχωρήσουν 3-4 ώστε να μπορέσει ο Παναγόπουλος να «ανασάνει» και να δουλέψει καλύτερα...

5. Είναι δεδομένο πως και η ΑΕΛ αλλά και η ΑΕΚ έχουν έναν κοινό στόχο που είναι η άνοδος και λογικά η μεγάλη προσοχή που θα πρέπει να επιδείξει η ΑΕΛ είναι στα πλέι οφ, αφού εκεί θα κριθούν όλα, όμως γι’ αυτό έχουμε αρκετό καιρό μπροστά μας για να πούμε περισσότερα. Από την άλλη είδαμε μια ΑΕΚ που η πτώση της πέρυσι στη Γ’ Εθνική μάλλον της έκανε καλό διότι είδαμε και χθες, αλλά και σε όλα της τα παιχνίδια, πως έχει αποφασίσει να στηρίξει έμπρακτα παιδιά που προέρχονται από τα σπλάχνα της και η αλήθεια είναι πως φάνηκε ότι υπάρχουν παίκτες που έχουν ταλέντο. Η διοίκηση λοιπόν αποφάσισε να αποκτήσει κάποιους παίκτες έμπειρους, όχι πολλούς και από εκεί και πέρα να δώσει χρόνο σε παιδιά που τα έχει δουλέψει από πέρυσι. Από την άλλη η διοίκηση της ΑΕΛ δείχνει να έχει αποφασίσει έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Έχει αποκτήσει παίκτες έμπειρους, χωρίς να αξιοποιεί τα ταλέντα του νομού, όπως για παράδειγμα ο Γαρυφαλλόπουλους που μετακόμισε στον Αστέρα Τρίπολης και μάλιστα οι πληροφορίες λένε πως τα πηγαίνει και πολύ καλά, ή ο Τζουμάκης που ήταν η «καψούρα» του Παναγόπουλου. Όλα φυσικά στη ζωή κρίνονται εκ του αποτελέσματος, αλλά δεν θα ήταν καλύτερα να έπαιζαν και κάποιοι παίκτες που να προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας ή της ευρύτερης περιοχής γενικότερα;

Χρήστος Γκατζούλης