Βαθμολογία

Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο…


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Παρακολουθώντας από κοντά το βασικό στάδιο προετοιμασίας της ΑΕΛ στο Ελατοχώρι θα μπορούσα να πω σήμερα πως είμαι σίγουρα από τους προνομιούχους. Ήταν μια διαφορετική και άκρως ενδιαφέρουσα εμπειρία η φετινή για εμένα που παρακολουθώ επαγγελματικά δέκα χρόνια τις προετοιμασίας της ομάδας.

Η ΑΕΛ λοιπόν «χτίζεται» στο νομό Πιερίας και συγκεκριμένα στο φιλόξενο Ελατοχώρι. Η προετοιμασία διεξάγεται κάτω από ιδανικές καιρικές συνθήκες, κάτι που βοηθά το τεχνικό τιμ και τους παίκτες να δουλέψουν σωστά. Οι συνθήκες διαμονής στο «βυσσινί» ξενοδοχείο επίσης πάρα πολύ καλές με τα δύο ιδιόκτητα γήπεδα ποδοσφαίρου που διαθέτει να πληρούν τις προϋποθέσεις για σωστή δουλειά.

Άξιο αναφοράς το γεγονός πως το τιμ με… μπροστάρη του γυμναστή Ηλία Παπαθανασίου κάθε απόγευμα αντί να γυρίσει με το λεωφορείο στο ξενοδοχείο, κάνει για περίπου 15 λεπτά την απόσταση με τα πόδια (είναι πιστέψτε με πολύ κουραστικό).

Επιστημονική δουλειά

Μόνο καλά λόγια μπορούμε να πούμε για την δουλειά που γίνεται στο Ελατοχώρι. Αδιαμφισβήτητα η προετοιμασία είναι υψηλού επιπέδου. Φουλ προπόνηση, χωρίς πολλά λόγια, αλλά και φωνές και το βασικότερο είναι πως ότι γίνεται καθημερινά είναι προϊόν δουλειάς από το τιμ. Ο νέος τεχνικός της ΑΕΛ (έχει κερδίσει τις εντυπώσεις) Αλέκος Βοσνιάδης έχει μια άριστη συνεργασία με τους συνεργάτες του και το σημαντικό είναι πως ο ένας ξέρει καλά τον άλλον αφού συνεργάζονται χρόνια. Όλα γίνονται με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που δεν παρεκκλίνει ποτέ και ο κάθε ένας ξέρει καλά τι πρέπει να κάνει.

Ο Μακεδόνας τεχνικός (λάτρεις του 4-2-3-1) προσπαθεί καθημερινά να περάσει την δική του φιλοσοφία στο παιχνίδι μέσα από την τακτική. Οι εντολές του είναι απλές και πάντα κατανοητές, ενδεικτικό και της μεγάλης του εμπειρίας. Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή…

Όσο για το χαρακτήρα του; Λαϊκό παιδί, απλός χαρακτήρας, από τον Βαρδάρη, τύπος ωραίος, μπεσαλής, δείχνει πως αυτό που κάνει πάνω απ’ όλα το αγαπάει πολύ και τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει εξαιρετικό έργο.

Το δεξί του χέρι ο Κώστας Βελιτζέλος ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει, έχει πάντα σημαντικό ρόλο στην προπόνηση και δείχνει να ξέρει τη φιλοσοφία και τον τρόπο δουλειάς του Βοσνιάδη. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως είναι σαν… ένα!

Ο γυμναστής Ηλίας Παπαθανασίου είναι η λεγόμενη ήρεμη δύναμη! Δουλεύει ακατάπαυστα, προσέχει την κάθε λεπτομέρεια που αφορά το δικό του κομμάτι και προετοιμάζει πάντα τους παίκτες σωστά πριν τους αναλάβει ο Βοσνιάδης.

Ο Γιάννης Ζαλαώρας (προπονητής τερματοφυλάκων) έχει εντυπωσιάσει τους πάντες! Τι να πούμε για έναν άνθρωπο που λατρεύει αυτό που κάνει! «Τρελός» με την δουλειά του, λάτρεις της Ισπανικής και της Ιταλικής σχολής δουλεύει πάνω στην ταχύτητα, την ταχυδύναμη και την έκρηξη! Η κάθε του προπόνηση και διαφορετική, το σίγουρα είναι πως οι 4 τερματοφύλακες της ΑΕΛ δεν πλήττουν ποτέ! Παράλληλα το επίπεδο των τερματοφυλάκων της ομάδας είναι ιδιαίτερα υψηλό και όλοι τους έχουν βελτιωθεί σίγουρα το τελευταίο διάστημα. Είναι ίσως η πρώτη χρονιά που κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος τερματοφύλακας θα ξεκινήσει τη νέα χρονιά βασικός, διότι όλοι τους είναι εξαιρετικοί! Ο Ζαλαώρας έχει αναπτύξει τρομερή επικοινωνία με τα «παιδιά» του και τους έχει ανεβάσει στα ύψη την ψυχολογία τους.

Εμπειρία, ποιότητα και ταλέντο!

Για το ρόστερ της ΑΕΛ μάλλον δεν πρέπει να πούμε και πολλά, γιατί αν κάποιος δει τους παίκτες θα καταλάβει. Η εμπειρία ξεχειλίζει από το φετινό ρόστερ. Υγιείς ανταγωνισμός και προσπάθεια να βελτιωθούν τα όποια λάθη. Σε κάθε θέση η ΑΕΛ έχει 2 – 4 επιλογές με παίκτες ισάξιους!

Σίγουρα όταν θα πλησιάζουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις θα «πέφτουν κορμιά» στις προπονήσεις για μια θέση στην ενδεκάδα. Δεν θα μπω στη διαδικασία ατομικής κριτικής των παικτών (ακόμη) διότι είναι νωρίς και υπάρχει και μεγάλη κούραση, η ουσία είναι πάντως πως δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος να γίνει κάτι τέτοιο τώρα. Οι παίκτες δείχνουν (αν και νωρίς) να αφομοιώνουν καλά τα όσα τους ζητάει το τεχνικό τιμ και αυτό βγαίνει και στις προπονήσεις αλλά και στα πρώτα φιλικά.

Σαν επίλογος θα πω, πως τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο… Η ΑΕΛ έχει αυτή τη στιγμή ένα από τα κορυφαία προπονητικά τιμ στην Ελλάδα με παίκτες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Αυτό που μένει λοιπόν είναι να δούμε την ομάδα και σε επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις, όχι τίποτα άλλα αλλά για να γουστάρουμε!