Βαθμολογία

Τα παιδιά και τα μάτια μας!


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, τα πράγματα είναι λίγο έως πολύ ξεκάθαρα. Τα χρήματα είναι περιορισμένα, ακόμη και μηδαμινά σε πολλούς συλλόγους και όπως είναι λογικό, όταν δεν υπάρχουν λεφτά, δεν υπάρχουν και τα μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό που κάνουν τη διαφορά σε μια ομάδα!

Η οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο έχει και τα καλά της όμως! Από τη μία είδαμε φέτος ένα πρωτάθλημα στη Σούπερ Λιγκ με πολλές ανατροπές και – επιτέλους - οι ελληνικές ομάδες «αναγκάστηκαν» να δώσουν ευκαιρίες σε νέους παίκτες. Επένδυσαν στο μέλλον και πολλοί είναι αυτοί που έπιασαν την ευκαιρία από τα «μαλλιά» και δείχνουν από νωρίς το ταλέντο τους. Κάτι αντίστοιχο φυσικά έγινε και στην Football League αλλά και στην Γ’ Εθνική, αφού οι διοικήσεις δεν είχαν άλλον δρόμο να ακολουθήσουν…

Δεν είναι ρίσκο. Έτσι πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες από εδώ και πέρα. Να στηριχθούν στα δικά τους παιδιά. Παρόλα αυτά η νοοτροπία που επικρατεί είναι γνωστή, εδώ και χρόνια και στηρίζεται στην χρήση ξένων παικτών. Οι περισσότεροι όμως βλέπουν την ομάδα σαν ένα πέρασμα και ίσως σαν έναν τρόπο να κερδίσουν χρήματα γρήγορα και να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Εδώ στα δικά ματς τώρα, είναι γνωστό ότι η ποδοσφαιρομάνα Λάρισα έχει πολλά τμήματα με παιδιά. Έχει ταλέντα που μπορεί να προωθήσει. Υπάρχουν φυσικά και πολλές Ακαδημίες πολλά παιδιά που αξίζουν την εμπιστοσύνη και των διοικούντων και των οπαδών.

Εξάλλου καλό είναι να έχουμε το μέλλον ως οδηγό, για να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον. Και η μεγάλη ΑΕΛ την δεκαετία του 80’ μεγαλούργησε με τα δικά της παιδιά.

Είναι πραγματικά πολύ κρίμα να βλέπεις παίκτες γηγενείς Λαρισαίους να μην παραμένουν εδώ και να πηγαίνουν να παίζουν σε άλλες ομάδες. Μεγαλύτερη προσοχή λοιπόν από τους διοικούντες όλων των ομάδων του νομού μας (από την ΑΕΛ μέχρι και την τελευταία ακαδημία) και πάνω απ’ όλα τα παιδιά και τα μάτια μας!!!