Βαθμολογία

«Είμαστε όλοι σαν μια οικογένεια στον Ροδιακό»

Οι ποδοσφαιριστές του Ροδιακού, Χρήστος Τόρης και Κώστας Μαντζαφλάρας, βρέθηκαν στα στούντιο του Best fm 93.9 και στην εκπομπή των Χρήστου Γκατζούλη και Θάνου Αναστασίου, «Στα Δίχτυα της Λάρισας», όπου είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν τόσο για την ομάδα τους και την προσπάθεια που κάνει στην Α1' Ερασιτεχνική κατηγορία, όσο και για τα τεκταινόμενα γύρω από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αναλυτικά η συζήτηση:

Μπορείτε να μας πείτε δυο λόγια για την ομάδα σας και την προσπάθεια που κάνει φέτος;

«Είμαστε ευχαριστημένοι μέχρι τώρα. Όλα τα παιδιά προσπαθούν και έχουμε κάνει μια καλή πορεία και θέλουμε μέχρι το τέλος να μαζέψουμε όσο πιο πολλούς βαθμούς μπορούμε»

«Εγώ πιστεύω ότι στόχος μας είναι να σωθούμε, όπως και πέρυσι που στον δεύτερο γύρο κάναμε πορεία πρωταθλητισμού, που αν την κάναμε και στον πρώτο, μπορεί να είχαμε βγει και κατηγορία».

Πως θα χαρακτηρίζατε την φετινή χρονιά;

«Είχαμε κάποιες δυσκολίες στην αρχή, κυρίως όσον αφορά τον αγωνιστικό τομέα. Εμείς έχουμε ένα πρόβλημα με τον προπονητή μας, που δουλεύει στην Αθήνα και έρχεται όποτε μπορεί, δηλαδή σε κάθε παιχνίδι. Από εκεί και πέρα εμείς θέλουμε μια καλή πορεία».

«Έχω αρκετά χρόνια στην ομάδα. Φέτος, ξεκινήσαμε καλύτερα από πέρυσι. Το μόνο πρόβλημα είναι με τον προπονητή μας, που λόγω απόστασης είναι λίγο πιο δύσκολο να καταλάβουμε αυτά που θέλει να μας πει. Από εκεί και πέρα, είχαμε και κάποιους τραυματισμούς, αλλά και κάποιες ατυχίες, αλλά στο τέλος πιστεύω ότι όλα θα παν καλά».

Από τα χρόνια που είστε στην ομάδα, τι έχετε κρατήσει;

«Στην ομάδα μας, υπάρχει ένα πολύ ευχάριστο κλίμα. Οι άνθρωποι εκεί είναι πάρα πολύ καλοί και μας έχουν φερθεί άψογα. Ειδικά ο κύριος Τσουλούφας είναι πάντα δίπλα μας. Είμαστε όλοι σαν μια οικογένεια».

Ποιες είναι οι συνθήκες εργασίας σας;

«Το σημαντικότερο για εμάς, είναι να μείνουμε μακριά από τραυματισμούς. Δεν είμαστε επαγγελματίες, επομένως μπορεί να αφήσουμε και τις δουλειές μας. Από εκεί και πέρα, το γήπεδο της Ροδιάς είναι από τα καλύτερα που έχω συναντήσει. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Τι θα πρέπει να βελτιωθεί στην κατηγορία;

«Τα γήπεδα παίζουν σημαντικό ρόλο, γιατί εάν δεν είναι σε καλή κατάσταση μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί. Από εκεί και πέρα, για διαιτησία ότι και να πούμε δεν μπορεί να αλλάξει κάτι. Ας προσπαθήσει ο καθένας από το πόστου του να κάνει ότι καλύτερο μπορεί».

Προέρχεστε από μια ήττα. Πως σχολιάζετε αυτό το αποτέλεσμα;

«Ξέραμε ότι είχαμε δύσκολο έργο γιατί παίζαμε με τον πρωτοπόρο. Από εκεί και πέρα, κάναμε κάποιες φάσεις και προσπαθήσαμε. Αλλά από εκεί και πέρα, δεχτήκαμε ένα γκολ, που πιστεύω ότι ξεκίνησε από φάουλ».

«Εγώ θεωρώ ότι παίζαμε με μια πολύ καλή ομάδα που έχει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Από εκεί και πέρα, προσπαθήσαμε να βάλουμε γκολ και να γυρίσουμε το ματς, αλλά δεχτήκαμε γκολ, που όντως ήταν επιθετικό φάουλ και έτσι ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

Ποια ομάδα σας έχει δυσκολέψει φέτος;

«Ο Δαμασιακός ήταν η ομάδα που δεν μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε. Ήταν πάρα πολύ καλή».

«Ναι, πραγματικά ο Δαμασιακός είναι μια ομάδα που από την μέση και μπροστά είναι φωτιά. Είναι μια ομάδα που έχει αρκετή ποιότητα και είναι ένας πραγματικά δύσκολος αντίπαλος».

Υπάρχει ταλέντο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

«Σίγουρα υπάρχει, αλλά εδώ στην Λάρισα και γενικότερα στην επαρχία δεν βοηθιούνται τα νέα παιδιά. Υπάρχουν παικταράδες, που όμως συνεχίζουν να παίζουν στο ερασιτεχνικό, γιατί κανείς δεν τους βοηθάει να ανελιχθούν».

«Πιστεύω ότι ένας παίκτης πρέπει να είναι προσηλωμένος και ο ίδιος για να πάει μπροστά και από εκεί και πέρα να τον προσέξουν οι κατάλληλοι άνθρωποι».

Πως προετοιμάζεστε για το επερχόμενο παιχνίδι του Σαββάτου, κόντρα στην Δήμητρα Αγιάς;

«Θεωρώ ότι το παιχνίδι είναι στα μέτρα μας και πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία. Από εκεί και πέρα, δεν μας επηρεάζει το ότι παίζουμε εκτός έδρας, καθώς μέχρι τώρα εκτός έδρας τα πάμε καλύτερα».

«Πιστεύω ότι είναι ευκαιρία για εμάς να πάρουμε το αποτέλεσμα. Η ομάδα της Δήμητρας δεν έχει κάνει καλή πορεία φέτος και νομίζω ότι μαζί με εμάς είναι από τις χειρότερες άμυνες της κατηγορίας. Από εκεί και πέρα, εμείς θέλουμε το τρίποντο, γιατί στην συνέχεια έχουμε ρεπό και θα είναι σαν να πήραμε έτσι έξι βαθμούς».

Πως θα χαρακτηρίζατε το φετινό πρωτάθλημα;

«Είναι ένα πρωτάθλημα, όπου όλα τα ματς είναι αμφίρροπα καθώς υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες. Είναι ένα ανταγωνιστικό και όμορφο πρωτάθλημα και αυτό φαίνεται σε κάθε παιχνίδι».

«Κι εγώ έχω την ίδια άποψη. Τέσσερα χρόνια που η ομάδα μας είναι στην Α1' ΕΠΣΛ, δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο πρωτάθλημα. Γίνονται αρκετές ανατροπές και εκπλήξεις κι αυτό είναι θετικό. Ελπίζω να συνεχιστεί έτσι μέχρι τέλους».

Τι διαφορές υπάρχουν ανάμεσα σε Α' και Α1' ΕΠΣΛ;

«Πιστεύω ότι υπάρχουν διαφορές, αλλά δεν είναι και τόσο κραυγαλέες».

Ποια η άποψη σας για τις ομάδες του Νομού από Γ' Εθνική και κάτω;

«Δεν έχει τύχει να παρακολουθήσω κάποια ομάδα, αλλά πιστεύω ότι όλες οι ομάδες κάνουν την προσπάθεια τους. Ελπίζω Τερψιθέα και Αμπελωνιακός να καταφέρουν να σωθούν, γιατί αυτό θα είναι καλό για τον Νομό μας».