Βαθμολογία

Κρατά μόνο την πρόκριση…


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Μπορεί ο φετινός θεσμός του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής να είναι αρκετά υποβαθμισμένος, όπως και το πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας, παρόλα αυτά η ΑΕΛ κλήθηκε να συμμετάσχει εκεί και είναι υποχρεωμένη να κατακτήσει αυτό το τρόπαιο, αν και δεν θα θεωρηθεί και κάποιο σπουδαίο κατόρθωμα αν φέρουμε στην μνήμη μας τις μεγάλες επιτυχίες που έχει αυτή η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη και τους τίτλους που έχει κατακτήσει με σπουδαιότερο αυτό του πρωταθλήματος!

Παρόλα αυτά η ΑΕΛ κατάφερε στον Εύοσμο να πάρει στην εκπνοή του ματς με τον Αγροτικό την πρόκριση μετά από ένα παιχνίδι που δεν ήταν σίγουρα για καρδιακούς. Νομίζω πως η ΑΕΛ δεν θα πρέπει να κρατήσει τίποτα παραπάνω από το εισιτήριο που εξασφάλισε για τον μεγάλο τελικό. Μετριότατη εμφάνιση, απέναντι σε μια ομάδα (με πολύ μικρότερο μπάτζετ από την ΑΕΛ) που είχε ψυχή, τα έδωσε όλα και δεν είναι υπερβολή να πούμε πως στην επανάληψη ήταν αυτή που είχε την κατοχή και τον έλεγχο του παιχνιδιού και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Τέσσερα γκολ σημειώθηκαν συνολικά, δύο αποβολές, διπλή ανατροπή και φινάλε καρμπόν με το πρώτο ματς στο Αλκαζάρ. Εκεί το αυτογκόλ του Αγτζίδη στις καθυστερήσεις είχε στερήσει τη νίκη από την ΑΕΛ. Στον Εύοσμο ήταν το γκολ του Μπλέντι με μονοκόμματο διαγώνιο βολέ στο 91’ όπου έστειλε την ΑΕΛ στον τελικό.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης και στη σημερινή μέτρια εικόνα της ΑΕΛ έχει ο τεχνικός της ομάδας Γιώργος Στράντζαλης, που φάνηκε πολύ φορτισμένος μετά το ματς στις δηλώσεις που έκανε, δεν δέχθηκε καμία ερώτηση και παρότι η ΑΕΛ πήρε την πρόκριση η θέση του στην ομάδα είναι επισφαλής. Ακόμη πάντως δεν κατάλαβα γιατί σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι όπως είχε εξελιχθεί μετά το ματς του Αλκαζάρ ο Γιώργος Στράντζαλης χρησιμοποίησε αρκετούς παίκτες σε άλλες θέσεις από αυτές που τους είχαμε συνηθίσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στα μετόπισθεν κυρίως, όπου η ομάδα αρκετές φορές «πελαγοδρομούσε».

Η ουσία είναι πως η ΑΕΛ είχε την πρόκριση στα χέρια της από το πρώτο ημίχρονο, αλλά με κακή διαχείριση το πέταξε στα πόδια του Αστέρα μέχρι να έρθει η λύτρωση στις καθυστερήσεις. Για να τα λέμε όμως όλα, οι «βυσσινί» έπρεπε να διαχειριστούν και τις τρεις αναγκαστικές αλλαγές εκ των οποίων οι δύο, πολύ νωρίς, στο πρώτο ημίχρονο.

Πολλά μπράβο στο κόσμο της ΑΕΛ που έδωσε ένα ξεχωριστό χρώμα στο γήπεδο του Ευόσμου και σίγουρα έπαιξε για ένα ακόμη ματς πολύ σημαντικό ρόλο, βοηθώντας τους παίκτες της «Βασίλισσας» έστω και στο φινάλε να πάρουν μια παλικαρίσια πρόκριση.