Βαθμολογία

Ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος…


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Τον δικό τους ξεχωριστό αγώνα βιώνουν καθημερινά οι ομάδες μας στην Γ’ Εθνική κατηγορία και το μεγάλο «κουπί» φαίνεται πως περνάνε τα 4 σωματεία του 3ου ομίλου. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στον δεύτερο όμιλο, η ΑΕΛ οδηγεί όπως όλοι περιμέναμε την κούρσα, με το ενδιαφέρον (πλέον) να έχει να κάνει με την επόμενη ημέρα. Η εκκαθάριση είναι φυσικά σε πρώτο πλάνο καθώς έχει άμεση σχέση με τις εξελίξεις στην ΑΕΛ.

Το σίγουρο είναι πως ο επόμενος μήνας αναμένεται ιδιαίτερα θερμός για την αγαπημένη μας ομάδα αφού θα πρέπει σιγά – σιγά να αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι και να παίρνονται οι καλύτερες δυνατές αποφάσεις για το μέλλον της «βασίλισσας». Αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται να συνεδριάσει και η ερασιτεχνική ΑΕΛ και περιμένουμε και από εκεί να προκύψουν κάποιες ειδήσεις. Αγωνιστικά η ομάδα του Γιώργου Στράντζαλη προετοιμάζεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και έχει μπροστά της το ματς με τον Θεσπρωτό στην Ηγουμενίτσα. Εύκολα ή δύσκολα η ΑΕΛ θα πρέπει να κερδίσει και να ξεχάσει εντελώς την ήττα στην Φιλιππιάδα.

Στον Οικονόμο Τσαριτσάνης ζούνε ένα «όνειρο» αφού η πορεία της ομάδας είναι εξαιρετική. Κανείς δεν φανταζόταν το ιστορικό σωματείο να κάνει τόσο καλή χρονιά παρά τις δυσκολίες της εποχής. Το αξίζουν πάντως οι άνθρωποι της περιοχής να ζούνε αυτές τις όμορφες στιγμές, αφού με μεράκι και πολύ αγάπη είναι κοντά στην ομάδα, όλοι σαν μια γροθιά. Την Κυριακή ο Οικονόμος θα αντιμετωπίσει εντός έδρας τον Εθνικό Φιλιππιάδα σε ένα ντέρμπι βάση της βαθμολογικής θέσης των δύο ομάδων.

Στον 3ο όμιλο τώρα τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευχάριστα. Η μόνη ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού είναι ο Δωτιέας Αγιάς, χωρίς και αυτός να νιώθει και τόσο σίγουρος για την παραμονή του. Μαχητής Τερψιθέας και Αμπελωνιακός ενισχύθηκαν την περίοδο του Ιανουαρίου (θα γίνουν και άλλες μεταγραφές) και θα δώσουν την δική τους μάχη με φόντο την παραμονή. Το σίγουρο είναι πάντως πως θα γίνει μεγάλη προσπάθεια αφού υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις.

Τέλος ο Πυργετός φέτος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος και μοιραία τη νέα χρονιά θα μετέχει στην Α΄ΕΠΣΛ. Μέσα από αυτή την δύσκολη στιγμή όμως για το ιστορικό σωματείο να βγει και κάτι θετικό, που είναι η προώθηση κάποιων νέων παιδιών που θα μπορέσουν τη νέα χρονιά να αποτελέσουν το βασικό κορμό της νέας ομάδας.