Βαθμολογία

Όλοι τη θέλουν, αγκαζέ την έχει μόνο ο η ΑΕΛ!


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Τις περισσότερες φορές (αν όχι όλες) οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους και σίγουρα σε οδηγούν σε κάποια ασφαλή συμπεράσματα. Το λέω αυτό διότι βλέποντας κάποιος τα στατιστικά της ΑΕΛ στα πρώτα πέντε επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος και κυπέλλου, σίγουρα μπορεί να πει πως αν και… νωρίς η «Βασίλισσα» του κάμπου έχει πάρει από τώρα αγκαζέ την άνοδο στη Β’ Εθνική!

Όχι λόγω ονόματος μόνο, αλλά και διότι κάθε Κυριακή δείχνει καθαρά επαγγελματικό χαρακτήρα, ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο και δεν αφήνει κανένα περιθώριο στον οποιοδήποτε αντίπαλο να αμφισβητήσει την ανωτερότητά της. Συνδυάζει δηλαδή το θέαμα με την ουσία. Έχει φυσικά στη σύνθεσή της παίκτες που έχουν «φάει» τα γήπεδα της Ελλάδας με το… «κουτάλι».

Το νικηφόρο σερί της ΑΕΛ έχει φτάσει αισίως στα 7 παιχνίδια (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, μαζί και με την άνευ αγώνα νίκη επί του Τηλυκράτη). Πέντε στα πέντε, 15 βαθμούς και γκολ 19-2!

Φυσικά το ταξίδι μέχρι το καλοκαίρι θα είναι μακρύ, αλλά με τέτοιες εμφανίσεις δεν μπορείς παρά να γεμίζεις από αισιοδοξία για τη συνέχεια και να πιστεύεις πως στο τέλος θα έχεις happy end.

* Ο πολύ καλός Μπλέντι Μούτσα σκόραρε για 3η φορά φέτος δις σε αγώνα και με έξι γκολ οδηγεί την κούρσα των πρώτων σκόρερ.

* Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση με τα «βυσσινί» έκανε την Κυριακή ο 18χρονος και πολλά υποσχόμενος Αποστόλης Γαρυφαλλόπουλος, ο οποίος στο 76’ παραλίγο να χριστεί σκόρερ στο ντεμπούτο του. Μπράβο στο μικρό, έχει τσαμπουκά και θα πάρει τις ευκαιρίες του από τον Παναγόπουλο που δείχνει πως στηρίζει και του αρέσει να δουλεύει πολύ με νεαρά παιδιά.

* Επόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος την ερχόμενη Κυριακή ξανά στο στάδιο Αλκαζάρ, αυτή τη φορά με αντίπαλο τον Πυρσό Γρεβενών. Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ντέρμπι! Για τη φετινή ΑΕΛ είναι ένα παιχνίδι σαν όλα τα άλλα που θα μπει μέσα στο γήπεδο με στόχο να το κερδίσει και θα το κερδίσει στο τέλος. Αυτή η ομάδα έχει το μέταλλο του νικητή και πλέον πάει με αυτόματο πιλότο. Αξίζει το χειροκρότημα όλων και τον σεβασμό, γιατί είναι η μεγαλύτερη περιφερειακή ομάδα στην Ελλάδα που έχει πετύχει ΜΟΝΗ της πολύ σημαντικά επιτεύγματα και έχει γράψει με ολόχρυσα γράμματα την δική της ιστορία στο σύγχρονο ελληνικό ποδόσφαιρο.