Βαθμολογία

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός


ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησε η ΑΕΛ τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής όπου και θα μετέχει φέτος. 5-0 τον Άγιο Θωμά Πρέβεζας, σε ένα Αλκαζάρ από τα παλιά με παλμό και περίπου 5.000 κόσμο.

Θυμηθήκαμε πολλά, νιώσαμε περίεργα, αφού μετά από περίπου 3 χρόνια, η ΑΕΛ επέστρεψε εκεί όπου μεγαλούργησε. Εκεί όπου έγραψε με ολόχρυσα γράμματα ιστορία και έκανε όλη την Ελλάδα να παραμιλάει γι’ αυτήν.

Δεν το θεωρώ πισωγύρισμα το Αλκαζάρ. Πιστεύω πως αυτό το νέο ξεκίνημα, με νέα δεδομένα, από μηδενική βάση επί της ουσίας συνδυάστηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού η ΑΕΛ είχε για πάρα πολλά χρόνια «σπίτι» της το χιλιοτραγουδιμένο Αλκαζάρ.

Φυσικά το AEL FC ARENA είναι ένα στολίδι και ανήκει στην ΑΕΛ. Άρα θα πρέπει να βρεθεί η λύση και αργά ή γρήγορα η «Βασίλισσα» του κάμπου να επιστρέψει εκεί. Μέχρι τότε το αγαπημένο όλων Αλκαζάρ θα μας φιλοξενεί με την ξεχωριστή ζεστασιά του.

Για το παιχνίδι με τον Άγιο Θωμά δεν έχω να πω και πολλά. Οι «βυσσινί» επικράτησαν με το επιβλητικό 5-0 κι έδειξαν ότι η φετινή τους πορεία εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τους ίδιους. Στο πρώτο ημίχρονο 7 (!!!) μεγάλες ευκαιρίες, εκ των οποίων η μία διπλή. Το μόνο που έλειπε ήταν το γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, με τρία γκολ μέσα σε ένα τέταρτο η ΑΕΛ κατάφερε να βάλει τα πράγματα στη… θέση τους και να επιβάλλει τόσο απόλυτα την κυριαρχία της ώστε το τελικό 5-0 να μοιάζει πολύ φτωχό μπροστά στη συνολική εικόνα του αγώνα. Η μοναδική φορά που οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν φάση ήταν στο 84’ με τον Δημουλιά.

Ικανοποίηση και χαμόγελα έβλεπες στο τέλος από τον απλό κόσμο που αγαπά παθολογικά αυτή την ομάδα και θέλει να την ξαναδεί να μεγαλουργεί στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου.

ΥΓ 1: Νεμπεγλέρας, Κυριακίδης και Μπλέντι ήταν θεωρώ οι καλύτεροι της ΑΕΛ. Πολύ καλά στοιχεία και από το νεαρό Πατινιώτη! Έχει σίγουρα όλο το μέλλον μπροστά του.

ΥΓ 2: Πολλά μπράβο σε όλους τους ανθρώπους της ΑΕΛ που τίμησαν την μνήμη ενός τόσο σημαντικού ανθρώπου για την ομάδα, του Στέλιου Καντώνια. Στη μνήμη του ήταν αφιερωμένος ο αγώνας για την 1η αγωνιστική, όπως αφιερωμένη θα είναι στο εξής και κάθε εντός έδρας πρεμιέρα της ΑΕΛ στο πρωτάθλημα, σε όποια κατηγορία κι αν αγωνίζεται. Ως ελάχιστος φόρος τιμής στην ανεκτίμητη προσφορά του, η ΑΕΛ βράβευσε στο πρόσωπο του γιου του Στέλιου Καντώνια, Γιάννη, έναν εκ των κορυφαίων παραγόντων στην ιστορία της ΑΕΛ με ανεξίτηλη σφραγίδα στην 49χρονη διαδρομή της. Πολλά μπράβο επίσης στην πρωτοβουλία της ΑΕΛ που επίκειται μετονομασία της Θύρας 4 του Σταδίου Αλκαζάρ σε «ΘΥΡΑ 4 – ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΤΩΝΙΑΣ», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον και κατόπιν έγκρισης του σχετικού αιτήματος από τη ΓΓΑ. Αυτές οι κινήσεις αξίζουν σίγουρα να προβάλλονται και να αποτελούν σημείο αναφοράς στην ιστορία της ΑΕΛ.