Βαθμολογία

Το ποδόσφαιρο έχει γίνει θέαμα για… λίγους

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Το ποδόσφαιρο είναι ένα λαϊκό άθλημα και κυρίως στις λαϊκές τάξεις απευθύνεται, τόσο για την ψυχαγωγία τους, όσο και για την καλλιέργεια του φιλάθλου πνεύματος.

Το δημοφιλές αυτό άθλημα, το οποίο ουσιαστικά χρηματοδοτείται από το απλό λαό, τα τελευταία χρόνια έχει πάρει την κάτω βόλτα. Ορισμένοι που διοικούν και κινούν τα νήματα στο συγκεκριμένο άθλημα έχουν φέρει τις τελευταίες δεκαετίες τους έλληνες πολίτες (μικρούς και μεγάλους) να βλέπουν το ποδόσφαιρο με το… κιάλι.

Επί της ουσίας η ελληνική λίγκα αλλά και οι μικρότερες κατηγορίες έχει καταστεί είδος πολυτελείας για τους πολίτες, για όλους τους αγνούς φιλάθλους που το χρηματοδοτούν από το υστέρημά τους. Μάλιστα, το ποδόσφαιρο που συγκινεί τον λαό, στον οποίο οφείλει την ύπαρξή του, τη ζωή του και την πρόοδό του, έχει γίνει θέαμα μόνο για τους έχοντες και κατέχοντες!

Οι μεταδόσεις των αγώνων από τους διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς έχουν σταματήσει εδώ και χρόνια, διότι της έχει κατ’ αποκλειστικότητα η συνδρομητική τηλεόραση!

Αραιά και που, κάποιο ελεύθερο κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας ή και δορυφορικής, μεταδίδει αγώνα ποδοσφαίρου που δεν έχει αγοραστεί από τη συνδρομητική τηλεόραση, διότι δεν συμφώνησε με τα χρήματα που ζητούσαν οι ομάδες ή οι παράγοντες λίγων, ελάχιστων ομάδων, διαθέτουν φιλότιμο που δεν τους επιτρέπει να πουλήσουν την ψυχαγωγία του λαού και την αγάπη του για το άθλημα.

Το θέμα είναι ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία, έχουν στερηθεί το προσφιλές τους άθλημα, διότι απλούστατα δεν διαθέτει τα χρήματα, τώρα μάλιστα που διανύουμε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης, για να πληρώσει συνδρομές κλπ.

Για εμένα προσωπικά το θέμα είναι να βλέπει ο απλός κοσμάκης ελεύθερα και ανέξοδα το ποδόσφαιρο που αυτός χρηματοδοτεί και συντηρεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Έχω άδικο;;;