Βαθμολογία

Καιρός να πάμε παρακάτω…

 

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗ

Ζούμε σε μια εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουνε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι ρυθμοί της ζωής μας έχουν τροποποιηθεί κατά πολύ, όπως και η καθημερινότητά μας. Οι υποχρεώσεις έχουνε μεγαλώσει και κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα τι μέρα θα ξημερώσει αύριο για τον καθένα μας.

Η χώρα μας περνά δύσκολες στιγμές, δυσβάσταχτα τα οικονομικά προβλήματα για όλα τα νοικοκυριά και μπροστά μας καθημερινά υπάρχει ένα θολό τοπίο, γκρίζο, χωρίς να σου δίνει κανείς το δικαίωμα, έστω το όνειρο να περιμένεις το αύριο κάπως καλύτερο.

Σε μια περίοδο γενικής απαξίωσης της χώρα μας, όπου τρώμε το ένα «χαστούκι» πίσω από το άλλο, υπάρχει κάτι στο οποίο δείχνουμε να είμαστε ακόμα ανταγωνιστικοί: ο αθλητισμός, τόσο ο επαγγελματικός αλλά και ο ερασιτεχνικός. Ομάδες μας διεκδικούν ευρωπαϊκά τρόπαια και αθλητές μας ανεβαίνουν στην κορυφή του κόσμου, την ώρα που όλοι μας λοιδορούν για την αναποτελεσματικότητά μας και άλλα πολλά και μάλλον όχι άδικα...

Ο αθλητισμός μας είναι ένα παράδειγμα υποσυστήματος που λειτουργεί ακόμα καλά σε ένα σύστημα που καταρρέει. Ποια είναι όμως αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που κάνουν τον αθλητισμό να επιβιώνει; Τα κονδύλια; Στις επαγγελματικές ομάδες ίσως, αλλά δεν αρκούν μόνο αυτά. Στις ερασιτεχνικές επιτυχίες πάντως σίγουρα όχι. Νομίζω ότι έχει να κάνει με την φύση αυτής της δραστηριότητας που σε αντίθεση με άλλους τομείς, μας αναγκάζει να βάλουμε τα δυνατά μας.

Η ΑΕΛ μας, συνεχίζει να περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας της και κανένας μα κανένας απολύτως δεν μπορεί να πει ή να προβλέψει το αύριο της «Βασίλισσας μας». Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας Κώστας Πηλαδάκης συνεχίζει να κρατά σε μεγάλη αγωνία τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ και τα μόνα του νέα (όχι για την ομάδα όμως…) τα μαθαίνουμε πλέον μέσα από τις στήλες των κοσμικών περιοδικών της χώρας μας.

Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα. Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο. Ομάδα πλέον δεν υφίσταται με τους παίκτες να αποχωρούν ο ένας πίσω από τον άλλο και ορισμένοι να προσπαθούν στο όνομα αυτής της μεγάλης ομάδας να κερδίσουν έστω και λίγη αναγνωσιμότητα. Όλα στο φως πλέον, ο κόσμος της ΑΕΛ ζητά διαφάνεια και καθαρές κουβέντες. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση πρέπει εδώ και πέρα να παρθούν λύσεις – οι καλύτερες για την μεγαλύτερη ομάδα της καρδιάς μας.