
Αρκετά γκολ, ανατροπές και πολύ καλό θέαμα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι επέλεξαν να βρεθούν στο γήπεδο της Φιλιππούπολης, όπου ο Απόλλωνας Λάρισας, επικράτησε με σκορ 4 – 2 της Δήμητρα Αγιάς, στα πλαίσια της 16ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ. Η ομάδα του Ζόραν Μπάμποβιτς πήρε μια σημαντική νίκη και μπήκε με το δεξί στο 2013, αν και στην αρχή του παιχνιδιού βρέθηκε να χάνει με 1 – 2 παρά το γεγονός πως είχε ανοίξει πρώτη το σκορ. Πέρα από τα πολλά γκολ, στο παιχνίδι υπήρξαν και πολλές χαμένες ευκαιρίες, ενώ κυριάρχησαν τα μακρινά σουτ, ενδεικτικό στοιχείο του ότι οι δύο ομάδες ήθελαν να σκοράρουν. Το σκορ άνοιξε για τον Απόλλωνα μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα ο Εμμανουήλ, που βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και σούταρε, κερδίζοντας τον Πουτσιάκα.
Η Δήμητρα Αγιάς όμως είχε έτοιμες τις απαντήσεις της και κατάφερε όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά να ανατρέψει, έστω και στιγμιαία, το εις βάρος της σκορ. Στο 10ο λεπτό ο Καζάνι ισοφάρισε σε 1 – 1 με ωραίο σουτ, ενώ στο 22’ ο ίδιος παίκτης έβαλε μπροστά την ομάδα του, όταν Κοιλούκος και Κατσιούλης συνδυάστηκαν ωραία και του έδωσαν στην συνέχεια την μπάλα, για να βάλει το δεύτερο γκολ για την ομάδα του. Ωστόσο, ο Απόλλωνας βρήκε την δύναμη να κάνει αυτό που έκαναν οι φιλοξενούμενοι κι έτσι στο 31’ ο Σπυρόπουλος έκανε το 2 – 2, αφού πρώτα πέρασε δύο αμυντικούς της Δήμητρας, ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ήρθε και η σειρά του Εμμανουήλ να σκοράρει, με ωραίο διαγώνιο σουτ και να κάνει το 3 – 2 για την ομάδα του Απόλλωνα, σκορ που παρέμεινε μέχρι και την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.
Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός έπεσε για λίγο, με τους γηπεδούχους να προσπαθούν να κρατήσουν το υπέρ τους σκορ, ενώ οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να βγάλουν κάποιες επιθέσεις και απειλούσαν την εστία του Φαρμάκα, κυρίως με μακρινά σουτ. Ωστόσο, ο Απόλλωνας ήταν αυτός που σκόραρε για ακόμα μια φορά, όταν στο 86’ ο Καραγκιόζης βγήκε ωραία από τα δεξιά και κατάφερε να κερδίσει τον Πουτσιάκα κάνοντας το τελικό 4 – 2. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε από τον επόπτη, όμως ο διαιτητής του αγώνα κύριος Βλιώρας πήρε επάνω του την φάση και έδειξε την σέντρα, γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τους ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων.

Το φιλμ του αγώνα
4: Ο Εμμανουήλ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1 – 0 για τον Απόλλωνα με σουτ μέσα από την περιοχή.
10: Ο Καζάνι έπιασε ένα σουτ και ισοφάρισε σε 1 – 1 για την Δήμητρα Αγιάς.
22: Ο Κοιλούκος συνδυάστηκε ωραία με τον Κατσιούλη, αυτός βρήκε τον Καζάνι μέσα στην περιοχή, που κατάφερε να σκοράρει και να κάνει το 1 – 2 για την Δήμητρα Αγιάς.
31: Ο Σπυρόπουλος πέρασε ωραία δύο αμυντικούς των φιλοξενούμενων, μπήκε στην περιοχή και έκανε το 2 – 2 για τον Απόλλωνα.
41: Ο Εμμανουήλ με ωραίο διαγώνιο σουτ έκανε το 3 – 2 για τον Απόλλωνα.
86: Ο Καραγκιόζης από τα δεξιά σούταρε και έκανε το 4 – 2 για τον Απόλλωνα. Ο επόπτης αρχικά ακύρωσε το γκολ, αλλά ο διαιτητής πήρε την φάση πάνω του και έδειξε την σέντρα.

Απόλλων Λάρισας: Φαρμάκας, Παππάς, Μπαλαμώτης, Τσέλιγκας, Εμμανουήλ Α., Εμμανουήλ Θ., Ιωαννίδης, Κόλα, Καραγκιόζης (89’ Βαϊόπουλος), Σπυρόπουλος, Σκάκος (43’ Μαχαίρας, 80’ Τσίγκας).
Δήμητρα Αγιάς: Πουτσιάκας, Γεωργοβίτσας, Βαρσάμης (46’ Πεζής), Μεσημέρης, Τριανταφύλλου, Παύλου, Καζάνι (74’ Μπατζιανούλης), Θέμελης (46’ Πλιάγκας), Κατσιούλης, Κοιλούκος, Μπατζιανούλης.
Διαιτητές: Βλιώρας, Παπαδημητρίου, Λάκης.

Γιώργος Μητσιούλης