Βαθμολογία

Ξεκινούν οι εργασίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού της ΔΕΥΑΛ

Ξεκινούν το επόμενο διάστημα οι εργασίες για την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος περίπου 1 MWh (999,9 kWh) της ΔΕΥΑΛ. Στόχος είναι η κάλυψη μέρους των ενεργειακών αναγκών της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, μέσω εικονικού ενεργειακού συμψηφισμού.

Η υπογραφή της σχετικής σύμβασης πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23.05.2024), στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λάρισας, μεταξύ του Δημάρχου Λαρισαίων και Προέδρου της ΔΕΥΑΛ, κ.Θανάση Μαμάκου και του επικεφαλής της κοινοπραξίας Res Reni ΔΕΥΑΛ, κ.Κωνσταντίνου Βασιλάκου, παρουσία και του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΛ, κ.Κωνσταντίνου Αργυρόπουλου και του συμβούλου, κ.Ευάγγελου Λάιου.

«Η ΔΕΥΑ Λάρισας αποτελεί μέρος της ιστορίας της πόλης. Ταυτόχρονα όμως είναι διαχρονικά και μία από τις πιο σημαντικές επιχειρήσεις ύδρευσης σε πανελλαδικό επίπεδο, με σημαντικό κοινωνικό έργο και αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρη την πόλη. Στην κατεύθυνση αυτή, η εξοικονόμηση ενέργειας, καθώς και η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της εταιρείας αποτελούν στρατηγικούς στόχους, στο πλαίσιο της προστασίας του περιβάλλοντος, προς όφελος και των δημοτών», τόνισε, χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Λάρισας, κ.Θανάσης Μαμάκος.

Το έργο

Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία ενός Φωτοβολταϊκού Σταθμού, ισχύος 999,9 kWh επί γηπέδου εντός της Δημοτικής Ενότητας Λάρισας, Δήμου Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας με εικονικό ενεργειακό συμψηφισμό (virtual net-metering)», με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους της ΔΕΥΑΛ, στο πλαίσιο εξοικονόμησης ενέργειας και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της Δημοτικής Επιχείρησης.

Η εγκατάσταση του φ/β σταθμού θα γίνει εντός οικοπεδικής έκτασης (αγροτεμάχιο) ιδιοκτησίας της ΔΕΥΑ Λάρισας, στη θέση Τσιμπίδα, εντός της Δημοτικής Ενότητας Λάρισας του Δήμου Λάρισας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η παραγωγική ικανότητα του φ/β σταθμού ανέρχεται σε 1.860 MWh (1.860.000 kWh) σε ετήσια βάση, ενώ η το οικονομικό όφελος από την εξοικονομούμενη ενέργεια αναμένεται να κινηθεί σε 5,6 εκατ. ευρώ σε διάστημα εικοσαετίας (περίπου 280.000 ευρώ, σε ετήσια βάση).