Βαθμολογία

Σημαντικές κινήσεις της ΑΕΛ μπάσκετ

Τρεις σημαντικές κινήσεις που δείχνουν πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ έκανε η ομάδα της ΑΕΛ. Πιο ηχηρή ήταν αυτή τη απόκτησης του Θάνου Γκανέτσα.

Ο 27χρονος πλέι μέικερ (γεννημένος στις 14/01/1985) με ύψος 1.82 έχει μεγάλη εμπειρία τόσο από την Γ’ Ενική κατηγορία όσο και από την Α1 ΕΣΚΑΘ. Δείχνει μάλιστα πως χρόνο με το χρόνο κερδίζει την εμπιστοσύνη των προπονητών του όλο και περισσότερο. Ξεκίνησε από Ηρακλής Χάλκης (2001-2004). Στη συνέχεια βρέθηκε στο Γ.Σ. Νίκαιας (2004-2005) και έπειτα στην Ε.Α. Λάρισας (2005-2006) και τη Γ’ Εθνική. Μετά βρέθηκε στον Φοίνικα και έπειτα στον Γ.Σ. Αμπελώνα όπου έκανε μια σπουδαία χρονιά στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Πέρυσι φόρεσε τη φανέλα της Ολύμπια Λάρισας στην οποία ήταν ηγετικό στέλεχος στην καλή πορεία της ομάδας.

Εκτός από τον Γκανέτσα όμως η ΑΕΛ πήρε πίσω και τον Ανδρέα Κόκκα. Ένα 24 χρονο σέντερ που έπαιζε πέρυσι σαν δανεικός στον ΓΣ Βόλου.

Τέλος στην ΑΕΛ θα αγωνίζεται φέτος και ο Κώστας Σπυρόπουλος. Ο ταλαντούχος αθλητής που αγωνίζεται γκαρντ και έχει ύψος 1.96 ανήκε στον ΠΑΟΚ και πέρυσι φορούσε τη φανέλα του Έσπερου Λαμίας.

ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ...

Δεν αποκλείεται μάλιστα σε λίγες ημέρες να έχουμε και μια ακόμα έκπληξη από την ΑΕΛ καθώς είναι πολύ κοντά σε συμφωνία με παίκτη που έχει αγωνιστεί σε κλιμάκιο της Εθνικής με μεγάλη επιτυχία. Ενώ πρόκειται για αθλητή με μεγάλες προσδοκίες και ταλέντο.

ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΜΠΥΡΡΟΣ

Όσον αφορά τώρα στους παλιούς παίκτες ο κορμός δεν αλλάζει και παραμένουν οι έμπειροι Φάνης Νικόπουλος (από τους καλύτερους άσους στην κατηγορία) και Κώστας Χατζημπύρρος.

Ο τεχνικός της ομάδας, Αβραάμ Παπαδόπουλος φαίνεται πως είναι ικανοποιημένος από τις έως τώρα κινήσεις και θα συνεχίσει μαζί με τον Γιώργο Βαγιόπουλο να δίνουν βάρος στα νεαρά παιδιά που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής.

Του Κ. Γκιάστα
Πηγή: Ελευθερία