Βαθμολογία

Το πρωτάθλημα της Β' ΕΣΚΑΘ

Από την ΕΣΚΑΘ δόθηκε στη δημοσιότητα χθες η προκήρυξη του πρωταθλήματος της Β' κατηγορίας περιόδου 2019-2020, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2725/99 του καταστατικού και των κανονισμών της Ε.Ο.Κ, καθώς και της Γενικής Προκήρυξης Πρωταθλημάτων.

Στο πρωτάθλημα Β΄ κατηγορίας Ε.Σ.ΚΑ.Θ. δικαιούνται να πάρουν μέρος τα παρακάτω σωματεία: Αδμητος Βελεστίνου, Α.Ο. Σκοπέλου, Αγ. Κων/νος Λάρισας, Τιτάνες Αλμυρού, Ολυμπιονίκης Βόλου, Ηρακλής Χάλκης, Μαρίνος Αντύπας, Γ.Σ. Φαλάνης, Ένωση Δήμου Πλατυκάμπου, Πράσινη Γωνιά Τρικάλων, Ελπίδα Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, ΚΑΣ Δεσκάτης, Αναγέννηση Καλοχωρίου, Αναγέννηση Αρμενίου, Τρίκαλα Φούντας, Πελαργός ΑΣΚ και Γ.Σ. Τυρνάβου.

*Η Συμμετοχή στο πρωτάθλημα είναι υποχρεωτική, ενώ σε περίπτωση που σωματείο ενώ δικαιούται συμμετοχή δεν συμμετέχει ή δεν κατέβει να αγωνισθεί σε δύο (2) αγώνες ή αποσυρθεί από το πρωτάθλημα, τότε θα επιβληθούν οι κυρώσεις που αναγράφονται στις αντίστοιχες Γενικές Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής των Σωματείων πρέπει να υποβληθούν στο γραφείο Επιτροπής Πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. το αργότερο μέχρι 26-07-19 και να περιλαμβάνουν τα στοιχεία που προβλέπονται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ (άρθρο 29).

Κάθε σωματείο μαζί με την δήλωση συμμετοχής θα υποβάλει στην Ε.Σ.ΚΑ.Θ. και το έγγραφο με το οποίο του παραχωρήθηκε το γήπεδο που προτείνει.

Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίζεται στις 09-11-19.

Η κλήρωση των αγώνων αμφοτέρων των ομίλων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15-09-19 στη Λάρισα σε αίθουσα του ΕΒΕΛ και ώρα 10.00 π.μ.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα θα χωριστούν σε δύο (2) ομίλους και θα συναντηθούν μεταξύ τους δύο φορές σύμφωνα με το πρόγραμμα που θα καταρτισθεί.

Οι αγώνες θα διεξάγονται κατά βάση μία φορά την εβδομάδα (Κυριακή) ή και άλλη μέρα εφ' όσον δε παραστεί ανάγκη θα διεξάγονται και δεύτερη φορά την εβδομάδα για την έγκαιρη περάτωση του πρωταθλήματος.

Το σωματείο που μετακινείται υποχρεούται να είναι εμπρόθεσμα και στην καθορισμένη ώρα έναρξης στο γήπεδο τέλεσης, με δική του ευθύνη και ανεξάρτητα από το μέσο μετακίνησής του.

Σε περίπτωση που σωματείο δεν κατέβει να αγωνιστεί σε έναν αγώνα του πρωταθλήματος, εκτός από τον μηδενισμό θα υφίσταται μείωση ενός βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της τρέχουσας αγων. περιόδου και μείωση ενός βαθμού από τον βαθμολογικό πίνακα της επόμενης αγων. περ.20120-21.

ΓΗΠΕΔΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κάθε σωματείο θα δηλώσει κλειστό γήπεδο σαν έδρα του.

ΑΡΘΡΟ 6: ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Στο πρωτάθλημα δικαιούνται να πάρουν μέρος αθλητές που πληρούν τους όρους του άρθρου 36 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ και του Αθλ. Νόμου 2725/99.

Κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα μέχρι 12 αθλητές.

Τα σωματεία δεν έχουν δικαίωμα να περιλαμβάνουν στην 12άδα περισσότερους από τέσσερις (4) παίκτες τριάντα δύο ετών και άνω (γεννηθέντες το 1987 και μεγαλύτεροι).

Επίσης στη δωδεκάδα είναι υποχρεωτική η δήλωση δύο (2) αθλητών κάτω των 18 ετών (γεννηθέντες 2001 και νεότεροι) χωρίς να είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους στον αγώνα.

Διευκρινίζεται ότι εφ’ όσον δηλώνονται μέχρι 10 αθλητές δεν ισχύει η υποχρεωτική συμμετοχή αθλητών 18 ετών και κάτω.

Για την εφαρμογή των παραπάνω αρμόδιοι είναι οι διαιτητές και ο γυμνασίαρχος του αγώνα.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Οι ενστάσεις υποβάλλονται σύμφωνα με όσα ορίζει το άρθρο 54 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ, πρέπει δε να βεβαιωθούν με έγγραφο μέσα σε 48 ώρες απο την τέλεση του αγώνα και να συνοδεύονται από το σχετικό παράβολο (λευκό) είκοσι (20) ευρώ, ή χρηματικό ποσό είκοσι που βεβαιώνεται με Γ.Ε. της Ένωσης.

Προσφυγές κατά των αποφάσεων της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. ασκούνται ενώπιον του ΑΣΕΑΔ ή του ΣΔΟΑ, κατά περίπτωση σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν.

Τα σωματεία που μετέχουν στο πρωτάθλημα, καθώς και οι αθλητές τους συμφωνούν, αποδέχονται, και καθιστούν αποκλειστικά αρμοδία για την επίλυση των κάθε φύσης διαφορών που θα προκύψουν μεταξύ τους και που έχουν σχέση με την εφαρμογή και ερμηνεία των Νόμων που ισχύουν, του καταστατικού, των κανονισμών και των προκηρύξεων της Ε.Ο.Κ (με βάση τους οποίους διεξάγονται, τα διάφορα πρωταθλήματα και αποτελούν σύμβαση μεταξύ Ε.Ο.Κ, σωματείων και αθλητών) μόνο τα διοικητικά όργανα που προβλέπονται από τις διατάζεις αυτές, απαγορευμένης ρητώς κάθε προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ - ΚΑΤΑΤΑΞΗ - ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ

Α) ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Για τη βαθμολογία των Σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 47 των κανονισμών της Ε.Ο.Κ (2) βαθμοί για τη νίκη, (1) βαθμός για την ήττα συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από αδυναμία/άρθρο 31Κανονισμών Παιδιάς και (0) βαθμοί για αγώνα που χάθηκε απο υπαιτιότητα).

Β) ΚΑΤΑΤΑΞΗ

Για την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ.2, σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρου 46, παρ. 3γ και παρ. 4.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας :

α) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι δύο (2), τότε λαμβάνεται υπόψη οι βαθμοί από τους μεταξύ τους αγώνες (νίκες-ήττες-μηδενισμοί). Αν οι ομάδες έχουν το ίδιο σύνολο βαθμών, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.

β) Αν συνεχίζεται η ισοβαθμία, τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

γ) Αν οι ομάδες που ισοβαθμούν είναι περισσότερες απο δύο(2), τότε καταρτίζεται βαθμολογικός πίνακας με τους βαθμούς που συγκέντρωσαν οι ομάδες που ισοβαθμούν, στους μεταξύ τους αγώνες και με βάση τον πίνακα αυτό γίνεται η μεταξύ τους κατάταξη.

δ) Αν όμως από τον πίνακα προκύψει νέα ισοβαθμία τότε για τις ομάδες που συνεχίζουν να ισοβαθμούν, λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων στους μεταξύ τους αγώνες.

ε) Αν παρά ταύτα συνεχίζεται η ισοβαθμία τότε λαμβάνεται υπόψη η διαφορά πόντων σε όλους τους αγώνες τους στον όμιλο που συμμετείχαν.

στ) Στην περίπτωση πολλαπλής ισοβαθμίας και αφού μετά την εφαρμογή των παραπάνω κριτηρίων η ισοβαθμία περιοριστεί σε δύο σωματεία, ακολουθείται η διαδικασία των παραγράφων (α) και (β). Αν η ισοβαθμία αφορά περισσότερες των δύο ομάδων τότε επαναλαμβάνεται, η διαδικασία της παραγράφου (γ).

Η διαφορά πόντων υπολογίζεται με διαίρεση των πόντων που πέτυχε η ομάδα με τους πόντους που δέχθηκε.

Γ) ΑΝΟΔΟΣ

ΑΝΟΔΟΣ ΣΤΗΝ Α-2 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από την Β ’Κατηγορία Ανδρών θα ανέλθουν στην Α-2 Κατηγ.δύο (2) σωματεία, ήτοι ο πρώτος εκάστου ομίλου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Η αμοιβή των διαιτητών θα βαρύνει τα διαγωνιζόμενα σωματεία, ήτοι εξ ημισείας έκαστο και ανέρχεται στο ποσό των 12 ευρώ για κάθε διαιτητή, συν τα έξοδα μετακίνησης. Η αμοιβή των κριτών θα βαρύνει τα γηπεδούχα σωματεία και ανέρχεται στο ποσό των 8 ευρώ.

Η τιμή των εισιτηρίων και η διαχείριση των αγώνων ανατίθεται στα σωματεία, τα οποία και θα κρατούν τις εισπράξεις των αγώνων.

ΕΠΑΘΛΑ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ

Στο πρωταθλητή θα απονεμηθεί Κύπελλο και στους αθλητές του χρυσά μετάλλια.

ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να μεριμνούν για την παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια των αγώνων

ΓΕΝΙΚΑ

Η Ε.Σ.ΚΑ.Θ. βάσει των κανονισμών διατηρεί το δικαίωμα τροποποίησης της παρούσης προκήρυξης ανάλογα με τον αριθμό των δηλώσεων συμμετοχής για τυχόν αποχωρήσεις σωματείων και συμπλήρωση των ομίλων από ομάδες της Β' Κατηγ. Το γηπεδούχο σωματείο υποχρεούται να παρέχει κάθε διευκόλυνση στον αντίπαλό του (φιλοξενούμενο) για τη μαγνητοσκόπηση του αγώνα μέσα από τον αγωνιστικό χώρο.

Για κάθε θέμα που θα προκύψει κατά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος και που δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ και την Γενική προκήρυξη και την παρούσα, καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνηση αποφασίζει το Δ.Σ. της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. Σε περίπτωση που τροποποιηθούν διατάξεις των κανονισμών μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων, θα ισχύσουν σ' αυτά.

Πηγή: Ελευθερία