Βαθμολογία

Και το όνομα του εκλεκτού… Κούκσικς!

Ο Ερμής Αγιάς έψαχνε την κίνηση-ματ στο ζήτημα του ξένου παίκτη και… τη βρήκε στο πρόσωπο του Ρίχαρντς Κούκσικς, ντύνοντας στα χρώματά του τον άλλοτε Λετονό διεθνή.

Ο Ερμής Αγιάς έψαχνε… και έψαχνε εδώ και αρκετό καιρό για τον ξένο παίκτη, που θα στελέχωνε το ρόστερ του, απορρίπτοντας τόσο την περίπτωση του Γιαουχένι Μπελιάνκου όσο κι εκείνη του Τζαμάλ Σμιθ. Η μεγάλη κίνηση, όμως, δε θα αργούσε να έρθει και αυτή αφορά τον Ρίχαρντς Κούκσικς, με τον πρώην Λετονό διεθνή να έρχεται, για να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή του Στέφανου Πέρκου με μια σπουδαία λύση, εν όψει της επόμενης Α2, όπου η ομάδα μοιάζει πως είναι έτοιμη να διεκδικήσει το όνειρο των playoffs.

Ο απόφοιτος της Αριζόνα είχε ξεκινήσει την καριέρα του στη Βαλένθια, για να συνεχίσει σε Λαγκούν Άρο, Μπουντιβέλνικ, Ρίγα, Γιεκάμπιλς, Άβτοντορ, Νίζνι, Πιτέστι, Βαρέζε, Βέντσπιλς, Ναντ, Νεβέζις, Πέζαρο και Εβρέ, έχοντας κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Ουκρανίας το 2013 με την Μπουντιβέλνικ. Παράλληλα, έχει σπουδαίες παραστάσεις από το επίπεδο της Ευρωλίγκα, έχοντας καταφέρει μια φορά μάλιστα, φορώντας με την φανέλα της Νίζνι, να κάνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, σημειώνοντας 17 πόντους.

Ο 30χρονος φόργουορντ, ύψους 1.98 μέτρων, έχει περάσει από όλες τις εθνικές, αναφορά με τη Λετονία, κι έχει αγωνιστεί τόσο στο Ευρωμπάσκετ του 2011 όσο και σε εκείνο του 2013, σημειώνοντας κατά μέσο όρο 16 και 12.1 πόντους αντίστοιχα. Μια μεγάλη κίνηση, λοιπόν, ολοκληρώνεται για τον Ερμή των μεγάλων επιδιώξεων.

basketa.gr