Βαθμολογία

Μας «τύφλωσε» η διαιτησία

Με νίκη 2-1 ολοκληρώθηκε για την ΑΕΛ το χθεσινό (1/3) παιχνίδι της με αντίπαλο την ΑΕΚ στο AEL FC ARENA στον πρώτο ημιτελικό του κυπέλλου Ελλάδος.

Οι «βυσσινί» με τη νίκη τους και μάλιστα με ανατροπή έκαναν το πρώτο βήμα για πρόκριση στον τελικό σε ένα παιχνίδι όπου η διαιτησία πραγματικά «τύφλωσε» όλους όσους βρέθηκαν στο ARENA.

Το γκολ της Ένωσης με το οποίο έγινε το 0-1 δεν έπρεπε να μετρήσει καθώς προηγήθηκε φάουλ του Μοράν στον Γουάλας που δεν καταλογίστηκε με συνέπεια να πετύχει η ΑΕΚ εκτός έδρας γκολ κάτι πολύ σημαντικό όταν μιλάμε για εκτός έδρας παιχνίδια.

Κακά τα ψέματα, άλλο να πας στο ΟΑΚΑ με ένα υπέρ σου 2-0 και άλλο με το 2-1 γιατί μπορεί να μιλάμε για μόλις ένα γκολ, αλλά στην μια περίπτωση η ΑΕΚ θα ήθελε νίκη με 3-0, ενώ τώρα της αρκεί ένα απλό 1-0 για να πάρει εκείνη την πρόκριση στο τελικό. Πολύ απλά ίσως ένα «καθαρό» 2-0 για την ΑΕΛ έγινε 2-1 και μπορεί αυτό το γκολ του Μασούντ στο τέλος να κρίνει και ολόκληρη την πρόκριση.

Επίσης ο διαιτητής Ζαχαριάδης ανέχτηκε το σκληρό παιχνίδι των παικτών της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ και αντί η ΑΕΚ να τελειώσει το παιχνίδι σίγουρα μείον δυο παίκτες, τελείωσε με 11. Ειδικά ο Βράνιες ήταν πολύ αντιαθλητικός.

Τέλος ας μην λησμονούμε ότι σε μια φάση προς το τέλος του ημιχρόνου η Ένωση δεν τήρησε το fair-play όταν ο Γουάλας έβγαλε τη μπάλα σε πλάγιο με τον Βράνιες, που κανονικά θα έπρεπε να μην αγωνίζεται την στιγμή εκείνη, να μην επιστρέφει την μπάλα στους παίκτες της ΑΕΛ.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΟΜΑΚΟΣ