Βαθμολογία

Flashback στους αγώνες ΑΕΛ - Πλατανιάς (video)

Εντός έδρας αναμέτρηση δίνει η ομάδα της ΑΕΛ για την 23η αγωνιστική της Super League καθώς υποδέχεται την Κυριακή (25/2 17:15) τον Πλατανιά.

Ένα παιχνίδι στο οποίο οι «βυσσινί» με τον Ράτκο Ντόστανιτς στον πάγκο τους αντί του Ηλία Φυντάνη που αποτέλεσε παρελθόν μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, θέλουν να πετύχουν επιτέλους την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα για το 2018 και σίγουρα ο αντίπαλος προσφέρεται για αυτό.

Ο Πλατανιάς μετά το πέρας της 22ης αγωνιστικής βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 10 βαθμούς και ουσιαστικά ζητάει ένα θαύμα προκειμένου να αποφύγει τον υποβιβασμό του στη Football League, μετά από έξι σερί χρόνια παρουσίας στην μεγάλη κατηγορία.

Το athleticlarissa.gr κάνει όπως πάντα πριν από κάθε παιχνίδι της ΑΕΛ ένα σύντομο flashback στους αγώνες των δυο ομάδων στη Λάρισα με την προϊστορία να είναι πολύ «φτωχή» και αυτό διότι ο Πλατανιάς ως επί το πλείστον αγωνιζόταν στα τοπικά πρωταθλήματα της Κρήτης και έτσι οι αγώνες στον θεσσαλικό Κάμπο είναι μόλις δυο, ένας για την Football League και ένας για την Super League. Μάλιστα και οι δυο αγώνες έγιναν ίδια ημερομηνία, 22 Ιανουαρίου.

Δυο παιχνίδια λοιπόν έχουν γίνει στην έδρα της Λάρισας με την ΑΕΛ να μην έχει ακόμα νίκη, έναντι μια του Πλατανιά, ενώ ένα παιχνίδι έχει λήξει ισόπαλο. Τα τέρματα είναι στο 1-0 υπέρ των Κρητικών, ενώ να αναφέρουμε ότι και συνολικά η ΑΕΛ έχει κακή παράδοση με τους Χανιώτες τους οποίους νίκησε για πρώτη φορά μόλις φέτος, 1-0 στα Περιβόλια, στα τέλη του Οκτωβρίου.

Οι Κρητικοί είχαν φύγει με νίκη την σεζόν 2011-2012 με σκορ 1-0 για την Football League, ένα παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΛ ήθελε τη νίκη προκειμένου να πλησιάσει στις πρώτες θέσεις, εκεί που ήδη ήταν ο Πλατανιάς. Εν τέλει οι «ερυθρόλευκοι» χάρις σε ένα τέρμα του Μάρκου Μαραγκουδάκη έφυγαν νικητές από το AEL FC ARENA, ενώ στο τέλος της σεζόν ανέβηκαν και στην Super League.

Τέλος το δεύτερο παιχνίδι ήταν την περσινή σεζόν με τις δυο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό στο τελικό 0-0 στην μάχη που έδιναν για την παραμονή τους στην κατηγορία. Ένα κακό παιχνίδι το οποίο κυρίως στιγματίστηκε από την συμπεριφορά του Μανούσου και τις χειρονομίες προς την κερκίδα, αλλά και το λεκτικό επεισόδιο Κούγια, Παράσχου στην συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά η μίνι προϊστορία των αναμετρήσεων ΑΕΛ - Πλατανιάς:

Σεζόν 2011-2012: 22/1/2012 12η αγωνιστική ΑΕΛ - Πλατανιάς 0-1 (Football League)

">http://

Σεζόν 2016-2017: 22/1/2017 17η αγωνιστική ΑΕΛ - Πλατανιάς 0-0 (Super League)

Δείτε το video με τα στιγμιότυπα της περσινής αναμέτρησης ΕΔΩ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΚΟΣ