Βαθμολογία

Έπιασε δουλειά ο Ντόστανιτς, οι πρώτες του στιγμές στην ΑΕΛ

Το κλίμα στη Λάρισα μετά και τα τελευταία γεγονότα ανάμεσα στους φιλάθλους της ΑΕΛ και τον Ηλία Φυντάνη ήταν εκρηκτικό και έγινε ακόμη χειρότερο μετά την πολύ άσχημη εμφάνιση κόντρα στον Παναθηναϊκό και την εντός έδρας ήττα.

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή ήταν αυτό που έδωσε σειρά στις μεγάλες αλλαγές στο τεχνικό τιμ της ομάδας με στόχο να επανέλθει κατά κάποιο τρόπο η ηρεμία αφού πάνω απ’ όλα και όλους είναι η ΑΕΛ!

Ο Αλέξης Κούγιας βλέποντας το κλίμα να είναι μη αναστρέψιμο έκανε την κίνηση και έφερε πίσω τον Σέρβο τεχνικό Ράτκο Ντόστανιτς που τυγχάνει γενικής αποδοχής και σίγουρα οι Λαρισαίοι έχουν να λένε μόνο καλά λόγια από το προηγούμενο πέρασμά του. Να θυμίσουμε πως ο Αλέξης Κούγιας είχε τιμήσει και βραβεύσει τον Σέρβο για το επιτυχημένο πρώτο του πέρασμα από την ομάδα.

Το ρεπορτάζ του athleticlarissa αναφέρει πως όλα έγιναν μέσα σε λίγες ώρες και μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο Αλέξης Κούγιας έκανε αυτή την αλλαγή με στόχο να αλλάξει προς το καλύτερο το κλίμα και η ομάδα να πάρει αρχικά τους πόντους που χρειάζεται για να μην μπλέξει σε περιπέτειες και παράλληλα να δει τις πιθανότητες που έχει για πρόκριση στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου.

Λίγες ώρες μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, πάρθηκε η απόφαση για επιστροφή του Ντόστανιτς στην ΑΕΛ. Μάλιστα ο έμπειρος προπονητής μάζεψε τα πράγματά του σε χρόνο ρεκόρ και ήρθε την Τρίτη (20/2) στη Λάρισα. Χαρακτηριστικό είναι πως έπιασε αμέσως δουλειά και το απόγευμα της ίδιας ημέρας (στις 17:00) είχε την ευκαιρία να κάνει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα στα Δένδρα.

Το κλίμα στα αποδυτήρια σίγουρα δεν ήταν καλό και αυτό ήταν λογικό μετά την χθεσινή εμφάνιση και ήττα που προκάλεσε πολλές διαταράξεις. Ο ίδιος με την ηρεμία και την ψυχραιμία που τον διακρίνει μίλησε σε πολύ ήρεμο τόνο στους ποδοσφαιριστές και έδωσε το σύνθημα για την επόμενη μέρα. Είπε χαρακτηριστικά πως όλους τους ποδοσφαιριστές τους βλέπει ίσους και δεν θα υπάρξει καμία προτιμήσει. Είναι δεδομένο πως πρώτος στόχος είναι να αλλάξει το κλίμα και να περάσει σιγά – σιγά κάποια δικά του στοιχεία στο τρόπο παιχνιδιού. Την Τετάρτη (21/2) η προπόνηση θα γίνει στις 16:00 στο προπονητήριο της ΑΕΛ στα Δένδρα. Να θυμίσουμε πως επόμενη αγωνιστική υποχρέωση της ΑΕΛ είναι την προσεχή Κυριακή (25/2, 17:15) με τον Πλατανιά στη Λάρισα, με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΖΟΥΛΗΣ