Βαθμολογία

Στη ημιτελικά του Κυπέλλου η ΑΕΛ (PICS)

Χρειάστηκε να οδηγηθεί το παιχνίδι στην ημίωρη παράταση για να βγει νικητής την Τετάρτη (7/2) στο AEL FC ARENA! Η ΑΕΛ κατάφερε να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ (1-2 κ.δ., 3-2 παρ.). Να θυμίσουμε πως στο παιχνίδι στα Γιάννινα η ΑΕΛ είχε κερδίσει με σκορ 1-2.

Του Χρήστου Γκατζούλη

Φωτογραφίες: Κώστας Τσομάκος

Ίδιο σκορ είχαμε και στο δεύτερο ματς στην κανονική διάρκεια. Έτσι η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην παράταση, εκεί όπου ο Γιάννης Μασούρας σκόραρε ξανά (2-2), όπως στα Γιάννινα και έτσι η ΑΕΛ πήρε την πρόκριση που τόσο ήθελε! Το κερασάκι στην τούρτα σημείωσε ο Φατιόν με πέναλτι για το τελικό 3-2.

Δίκαιη η πρόκριση, αφού συνολικά η «Βασίλισσα» ήταν ανώτερη στα δύο ματς που διεξήχθησαν. Συνθήματα για την ΑΕΛ στο φινάλε, ζητώντας «Κύπελλο ξανά στον Πηνειό…». Όμορφη ατμόσφαιρα από τους φιλάθλους που ζεστάθηκαν στο τέλος από την πρόκριση παρά το τσουχτερό κρύο.

Το πρώτο ημίχρονο είχε λίγες φάσεις με την ΑΕΛ να ανοίγει το σκορ στην πρώτη φάση! Σκόρερ ο Κριζμάν με ωραίο διαγώνιο σου. Η απάντηση ήταν άμεση για τον ΠΑΣ στο 22’ όπου ισοφάρισε με τον Κόντε. Από το 1-1 και μετά δεν σημειώθηκαν μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ανέβασε στροφές, δημιούργησε επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την εστία. Η ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος έδειχνε να έχει αγχωθεί και δέχθηκε ένα γκολ στο 82’ με τον Κόντε ξανά με αποτέλεσμα το ματς να οδηγηθεί στην παράταση. Εκεί η ΑΕΛ με σοβαρότητα πήρε αυτό που ήθελε. Σκόρερ οι Μασούρας και Φατιόν για την ανατροπή και το τελικό 3-2.

Το φιλμ του αγώνα

11': Κακή εκτέλεση φάουλ του Γουάλας, τραγικό διώξιμο του Μπέριου, η μπάλα πάει στον Γιοβάνοβιτς, εκείνος κάνει διαγώνιο σουτ και ο Κριζμάν από κοντά ανοίγει το σκορ (1-0).

22': Με ωραίο απευθείας φάουλ ο Κόντε στέλνει την μπάλα στην γωνιά του Μπόζοβιτς για το 1-1. Λάθος από τον τελευταίο, έφυγε από τη θέση που ήταν.

34': Μαρκάρισμα του Βιδάλ στον Αγκάνοβιτς και μικροένταση. Αλέξης Κούγιας και Δημήτρης Νιαρχάκος αποβάλλονται από τον πάγκο της ΑΕΛ και του ΠΑΣ Γιάννινα αντίστοιχα.

43': Ο Μανθάτης γυρνάει για τον Κόντε, η μπάλα καταλήγει ξανά στον πρώτο και με σουτ αστοχεί.

61': Κόρνερ για τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκτελεί ο Βιδάλ, ο Σολτάνι παίρνει την κεφαλιά και αστοχεί.

64': Ο Κόντε κάνει εξαιρετική ενέργεια, μπαίνει από αριστερά στην περιοχή, γυρνάει παράλληλα και ο Μανθάτης αστοχεί στο δεύτερο δοκάρι.

82': Τρομερή εκτέλεση φάουλ του Κόντε και 1-2. Έστειλε την μπάλα πρώτα στο αριστερό δοκάρι του Μπόζοβιτς και στη συνέχεια στα δίχτυα.

89': Βαθιά μπαλιά του Αποστολόπουλου για τον Κόντε, εκείνος κοντρολάρει με το στήθος, προλαβαίνει να πλασάρει και αστοχεί.

99': Διαγώνια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Μασούρας κοντρολάρει από μέσα δεξιά, κάνει διαγώνιο σουτ και ισοφαρίζει σε 2-2.

107': Πέναλτι για την ΑΕΛ! Ο Λεοζίνιο βγάζει εξαιρετική μπαλιά και ο Κριζμάν ανατρέπεται από τον Μιχαήλ.

108': Εκτελεί ο Φατιόν προς το κέντρο της εστίας, πέφτει δεξιά ο Περιστερίδης και 3-2.

112': Ο Κόντε κάνει την προσποίηση, αδειάζει τον προσωπικό του αντίπαλο, σουτάρει και ο Μπόζοβιτς αποκρούει.

114’: Ο Μασούρας έκανε το σουτ απέναντι από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ, όμως ο τελευταίος έδιωξε με τα πόδια

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας,Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης (73’ Λεοζίνιο), Αγκάνοβιτς (65’ Γκόλιας), Κριζμάν (111’ Περόνε).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Μανθάτης (70’ Ντόλοβατς), Βιδάλ, Χαλκιαδάκης (89’ Γιάκος), Μπετρά (60’ Σολτάνι), Κόντε.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας) Βοηθοί: Κουρομπύλια (Δυτικής Αττικής), Γρεβένης (Χαλκιδικής) 4ος: Σκουλάς (Θεσσαλίας).