Βαθμολογία

Συναρπαστική όσο και σπουδαία νίκη για τον Γυμναστικό Λάρισας

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το παιχνίδι στην Χαλκίδα για τον Γυμναστικό Λάρισας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Basket League, ο οποίος στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς είχε το προβάδισμα στο σκορ και είχε την ψυχραιμία να το κρατήσει ακόμη και όταν στην τελευταία περίοδο η γηπεδούχος Κύμη, έκανε την αντεπίθεσή της. Οι Λαρισαίοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και πήραν σπουδαία εκτός έδρας νίκη επικρατώντας με 70-71, αφήνοντας χωρίς καμία επιτυχία ακόμη στο πρωτάθλημα τον αντίπαλό τους.

Από το ξεκίνημα του αγώνα ο Γυμναστικός έδειξε τις …άγριες διαθέσεις του και μετά το πρώτο …αναγνωριστικό δεκάλεπτο (22-20), δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κρατάει τα ηνία του ματς με αποτέλεσμα  στο 18’ να προηγείται με 25-38 και στο ημίχρονο με 30-40.

Στην επανάληψη οι Λαρισαίοι συνέχισαν να διατηρούν προβάδισμα και διαφορά άνω των δέκα πόντων (36-49), αλλά στα μισά της τρίτης περιόδου η Κύμη ανέβασε …στροφές μειώνοντας σε 53-56 στο 30’.

Έστω και με μικρή διαφορά ο Γυμναστικός διατηρούσε το προβάδισμα και στην αρχή της τελευταίας περιόδου μέχρι που η Κύμη ισοφάρισε σε 60-60. Όμως η ομάδα του Σκουρτόπουλου δεν επέτρεψε να της πάρει κεφάλι παρότι οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιεστικοί.

Ο Παπαμακάριος με την εμπειρία του ανέλαβε δράση για τον Γυμναστικό και έτσι το προβάδισμα διατηρήθηκε, καθώς οι «πράσινοι» επέδειξαν …ολύμπια ψυχραιμία κατακτώντας τη νίκη μέσα στη Χαλκίδα με τελικό σκορ το 70-71.

Τα δεκάλεπτα: 22-20, 30-40, 53-56, 70-72

ΚΥΜΗ (Καστρίτης): Μακ Γκι 7, Μανωλόπουλος 14 (2), Έντουαρντς, Οκερεαφόρ 7 (2), Γερομίχαλος 1, Τσαγκαράκης 12  (1), Τζόουνς 11, Γλυνιαδάκης 3, Σακελλαρίου 5, Σμιθ 10 (1).

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Σκουρτόπουλος): Φορμπς 1,Γκάλογουέι 2,  Στυλιανού, Γουέαρ  16 (2), Ντρέιπερ 4, Παπαμακάριος 13 (2), Μουράτος, 9, Μαραγκός 2, Διαμαντάκος 6, Σάφτενααρ 14 (1), Παπανωνίου 4.

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝΑΣΗ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΥ (τεχνικός Γυμναστικού Λάρισας): «Ήταν μια μεγάλη νίκη για μια νέα ομάδα όπως είμαστε εμείς. Θέλουμε ακόμη χρόνο και τέτοιες νίκες σαν τη σημερινή μας δυνάμωναν περισσότερο και μας δίνουν ταυτόχρονα πολύτιμους πόντους στο πρωτάθλημα. Πλέον θέλουμε να μπορέσουμε να δουλέψουμε με περισσότερη άνεση για το επόμενο ματς».