Βαθμολογία

Συνεργασία με Μπασδέκη ο ΓΣΛ/Φάρος

Ο Γυμναστικός Λάρισας - Φάρος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ορθοπεδικό Γεώργιο Μπασδέκη.

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός Μπασδέκης Γεώργιος MD PhD αποφοίτησε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνων το 1996. Απέκτησε τον τίτλο ειδικότητας του ορθοπαιδικού το 2005 και μετεκπαιδεύτηκε στις αθλητικές κακώσεις και στην αρθροσκόπηση όλων των αρθρώσεων επι 2ετια στην Γαλλία όπου πραγματοποίησε χειρουργικό και επιστημονικό έργο.

Στη συνέχεια εργάστηκε ως Επιμελητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας επι 6ετιας αντιμετωπίζοντας έκτακτα και τακτικά περιστατικά και έκτοτε δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα. Συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές και πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις σε αθλητές και μη, αρθροσκοπήσεις γόνατος, ώμου, ποδοκνημικής, αρθροπλαστικές ισχίου AMIS  και γόνατος με πλοήγηση MIS, κατάγματα και άλλες.

Είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Κατά την διάρκεια της ειδικότητας, και αργότερα, παρακολούθησε πολλά διεθνή συνέδρια και σεμινάρια στο πεδίο της ορθοπαιδικής αθλητιατρικής, έχοντας τιμηθεί με την διεθνή υποτροφία της ESSKA Ευρωπαική αρθροσκοπική Εταιρεία (ESSKA-APKASS traveling fellowship).

Είναι μέλος της ESSKA (ευρωπαικής αρθροσκοπικής εταιρείας), της ISAKOS (παγκόσμιας αρθροσκοπικής εταιρείας) και της ICRS (International Cartilage Repair Society). Είναι μέλος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας «Γεώργιος Νούλης». Έχει θητεύσει ως επικεφαλής ιατρός σε επαγγελματικές ποδοσφαιρικές ομάδες ήδη από το 2005, και σύμβουλος ορθοπαιδικός σε διάφορες ομάδες. Είναι ο επικεφαλής ιατρός της ποδοσφαιρικής ομαδας της ΑΕΛ 1964.

Ασχολείται με την Αξιολόγηση, Κλινίκη εκτίμηση, Αποκατάσταση και διαθέτει στο ιδιωτικό του ιατρείο φορητούς διαγνωστικούς υπερήχους, μηχάνημα αξιολογήσης στροφικής αστάθειας γόνατος με υπολογιστή GNRB Rotab, πελματογράφο Comex και EPI συσκευή διαδερμικής ηλεκτροθεραπείας για άμεση αντιμετώπιση τενοντίτιδας, τενοντοπάθειας, μυικών τραυματισμών και μηχανήματα για παρασκευή και χρήση αυτόλογων παραγόντων αίματος PRP’s με οριζόντια φυγόκεντρο συγκεκριμένης ταχύτητας και ειδικό ενεργοποιητή αιμοπεταλλίων απο Αυστραλία για άμεσο και ασφαλές αποτέλεσμα.

Τα τελευταία 20 έτη έχει συγγράψει κεφάλαια σε βιβλία Αθλητιατρικής και Ορθοπαιδικής (3), δημοσιεύσει σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά (20) και παρουσιάσει περισσότερες από 100 εργασίες και διαλέξεις ως καλεσμένος ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια, στους τομείς της εξειδίκευσής του (Ρήξη Πρόσθιου Χιαστού, συρραφή Μηνίσκου, Χόνδρινες βλάβες, Αρθροσκόπηση και Αθλητικές Κακώσεις).

e-mail: geobasd@yahoo.gr, facebook: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΣΔΕΚΗΣ MD PhD Ορθοπαιδικός