Βαθμολογία

Πολύ κοντά σε Μαραγκό, Παπαντωνίου, Σκορδίλη!

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διεργασίες για την ενίσχυση του ρόστερ της νέας ΚΑΕ Φάρος με έδρα τη Λάρισα. Μετά τον Δ. Χατζηκυριακίδη από τους Μαχητές Πεύκων, που αποτελεί το πρώτο φετινό απόκτημα, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, με την έλευση του τεχνικού Θανάση Σκουρτόπουλου, να υπάρξουν ανακοινώσεις νέων ονομάτων. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες οι άνθρωποι του συλλόγου βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων με τους Πάρη Μαραγκό (φόργουορντ-σέντερ) από τον Ολυμπιακό, Νώντα Παπαντωνίου (γκαρντ) από τον Προμηθέα Πατρών και Γάιο Σκορδίλη (σέντερ) από το Κερατσίνι. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόκτηση των προαναφερόμενων παικτών ίσως να είναι θέμα χρόνου.

Ο 23χρονος ύψους 2.06 Πάρης Μαραγκός αποκτήθηκε πέρσι από τον Ολυμπιακό, έχοντας ολοκληρώσει την Κολεγιακή του καριέρα στις ΗΠΑ (έμεινε εκεί για 4 χρόνια), όπου αγωνίστηκε στο American University και στο George Washington, ενώ ήταν διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες. Την σεζόν 2010-2012 ήταν μέλος της ομάδας του Παναθηναϊκού.

Σε ό,τι αφορά στον 27χρονο ύψους 1.90, Νώντα Παπαντωνίου αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τον Προμηθέα Πατρών προερχόμενος από την Ισπανική Γέιδα (Α2), ενώ κατά το παρελθόν έχει θητεύσει σε Μαρούσι, ΑΕΚ, Ηλυσιακό, Περιστέρι και Κολοσσό Ρόδου.

Τέλος ο 30χρονος ύψους 2.08 Γάιος Σκορδίλης διαθέτει πλούσιο βιογραφικό και αποτελεί μεταγραφικό στόχο αρκετών ομάδων, ωστόσο η ομάδα του Φάρου δείχνει αποφασισμένη να τον διεκδικήσει μέχρι τέλους. Τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στον Φάρο Κερατσινίου ενώ έχει θητεύσει σε Ηρακλή (2004-2005), Άρη (2006-2011), Ίκαρο Καλλιθέας (2011-2012), Παναθηναϊκό (2012-2013), Πανιώνιο (2013-2014) και Απόλλωνα Πατρών (2014-2015). Επίσης είναι φιναλίστ στο Κύπελλο Ελλάδος με τον Απόλλωνα Πατρών το 2015, πρωταθλητής και κυπελλούχος Ελλάδος με τον Παναθηναϊκό το 2013, έχει ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική ομάδα στους Μεσογειακούς το 2009, συμμετοχή με την εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ U-18 το 2005 και χρυσό μετάλλιο με την Εθνική ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων.

Από κει και πέρα υπάρχουν συζητήσεις και με τον 27χρονο φόργουορντ Γιάννη Βαβάτσικο από τον Ερμή Αγιάς, ενώ τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συζητήσεις με παίκτες από τον ΓΣ Λαρισαίων 1928 για να πλαισιώσουν την ομάδα.

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΟΥΙΛΙ ΚΟΝΕΡ

Παίκτης του Φάρου θα πρέπει να θεωρείται ο Αμερικανός Ουίλι Κόνερ. Ο 24χρονος παίκτης που αγωνίζεται στις θέσεις 2-3 και προέρχεται από το Κολεγιακό πρωτάθλημα της Ν. Υόρκης βρίσκεται ακόμη στη Λάρισα και όπως φαίνεται έχει συμφωνήσει προφορικά με τους ανθρώπους του συλλόγου. Έτσι αναμένεται το θέμα να κλείσει και τυπικά.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΕ ΑΒΡΑΑΜ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Παράλληλα με την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού γίνονται προσπάθειες και για τη συμπλήρωση του τεχνικού επιτελείου και ουσιαστικά για το πρόσωπο που θα είναι εκ των άμεσων συνεργατών του Θανάση Σκουρτόπουλου, μαζί με τον Γιάννη Διαμαντάκο (Αρκαδικός, Energia Targu Ρουμανίας, Αγρίνιο BC, Εθνική γυναικών Συρίας και Icim Arad). Για τη θέση αυτή έχει γίνει σχετική πρόταση στον προπονητή της ΑΕΛ, Αβραάμ Παπαδόπουλο, ο οποίος πέρσι παρουσίασε πολύ καλή δουλειά στον πάγκο της Λαρισινής ομάδας. Το θέμα ωστόσο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος στη θέση του γυμναστή αναμένεται να είναι ο Χρήστος Χαλίτσιος από το περσινό τεχνικό τιμ της ΑΕΛ και ο Φάνης Τσιτρούλης από τον ΓΣ Λαρισαίων 1928, με πιο ειδικό ρόλο, όπως πέρσοναλ τρέινερ κ.λπ.

ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ

Στις 24/7 θα αρχίσει η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών, ενόψει της συμμετοχής της στο Eurobasket 2017. Το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών με τον επικεφαλής Κώστα Μίσσα και τους συνεργάτες του, Θανάση Σκουρτόπουλο, Βασίλη Γεραγωτέλλη και Διαμαντή Παναγιωτόπουλο, παρουσία και του τιμ μάνατζερ, Κώστα Κότση, είχε χθες εκτενή σύσκεψη για τις λεπτομέρειες της προετοιμασίας, η οποία θα αρχίσει με τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις των διεθνών και θα συνεχιστεί με το πρώτο στάδιο προπονήσεων στο Καρπενήσι από τις 26/7. Μέσα στις επόμενες ημέρες και με την ολοκλήρωση ενός κύκλου προσωπικών επαφών του προπονητή της Εθνικής, θα υπάρξει και η ανακοίνωση των ονομάτων των αθλητών που θα κληθούν στην προετοιμασία.

eleftheria.gr