Βαθμολογία

«Διαφωνώ με τον Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος»

Την αντίθεσή της με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους εξέφρασε η Κριστίν Λαγκάρντ. Μιλώντας σε συζήτηση του American Enterprise Institute (AEI) για την παγκόσμια παραγωγικότητα, τη Δευτέρα (3/4), τόνισε πως η Ελλάδα χρειάζεται χαμηλότερο χρέος με το πρόβλημα να μην εντοπίζεται στην παραγωγικότητα.

«Δεν ευθυγραμμίζομαι με τον υπουργό κ. Σόιμπλε που λέει ότι δεν χρειάζεται λιγότερο χρέος αλλά περισσότερο παραγωγικότητα, υποστηρίζω ότι χρειάζεται και χαμηλότερο χρέος για να είναι βιώσιμο και να συντελέσει στην αύξηση παραγωγικότητας» είπε.

Παράλληλα, επικεφαλής του ΔΝΤ επέμεινε στην μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό και το φορολογικό. «Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις που θα έχουν αποτέλεσμα μακροπρόθεσμο όπως στις συντάξεις και το φορολογικό για να στηριχθεί η ανάκαμψη και να απελευθερώθει την ανάπτυξη», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στον ρόλο του Ταμείου στο πρόγραμμα υποστήριξε: «Αν το πρόγραμμα στηριχτεί σε δύο πόδια, τις μεταρρυθμίσεις που θα δημιουργούν τις δημοσιονομικές προϋποθέσεις και την έκθεση βιωσιμότητας του χρέους» που θα δείχνει ότι η Ελλάδα δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα τότε το Ταμείο θα συμμετάσχει.