Βαθμολογία

Ικανοποιημένος ο Βεργέτης

Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε ο Αστέρας Τρίπολης από το Αγρίνιο και ο Στάικος Βεργέτης έμεινε ευχαριστημένος από την παρουσία των παικτών του κόντρα στον Παναιτωλικό.

Ο τεχνικός των Αρκάδων δήλωσε αρχικά: «Σε ένα δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο, σε μια πολύ καλή έδρα όπως είναι εδώ το Αγρίνιο, η ομάδα κάτω από το ψυχολογικό βάρος του τελευταίου διμήνου βρέθηκε επιπρόσθετα με ένα βάρος με ένα γκολ στο δεύτερο, τρίτο λεπτό να γνωρίζει την ήττα. Γεγονός που σημαίνει ότι τα παιδιά έπρεπε να σηκώσουν ακόμα μεγαλύτερο φορτίο από την υποχρέωση του αγώνα.

Αντεπεξήλθαν όμως, βρήκαν το σθένος, πάλεψαν το παιχνίδι, τακτικά ήμασταν καλοί. Σε μεγάλο κομμάτι του αγώνα είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες, απόρροια αυτών ήταν η ισοφάριση και κάποιες ευκαιρίες με τις οποίες θα μπορούσαμε να πάρουμε κάτι παραπάνω.

Στο τέλος του αγώνα υπήρξε κόπωση, πίεση από τον αντίπαλο και αγχωθήκαμε με στατικές φάσεις του αντιπάλου μέσα στην περιοχή μας. Θέλω όμως να συγχαρώ τα παιδιά που βρήκαν για ένα ακόμη παιχνίδι, τρίτο συνεχόμενο που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, τα αποθέματα να ισοφαρίσουν και να κυνηγήσουν κάτι παραπάνω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, το κρατάμε παρακαταθήκη για τα επόμενα παιχνίδια».

Για την εικόνα του ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να κυνηγούν με πάθος τη νίκη, σχολίασε: «Σαφώς και είναι ένα από τα κριτήρια που μπορούν να ανεβάσουν την απόδοση του ελληνικού ποδοσφαίρου και το επίπεδο αυτού.

Βασικά συνηθίζεται στο τελευταίο τέταρτο να ανοίγουν οι χώροι, να ανοίγει το παιχνίδι και να δημιουργούνται περισσότερες φάσεις αλλά είναι γεγονός ότι και ο Αστέρας και ο Παναιτωλικός συνεισφέρουν στην άνοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, φέρνουν ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και θα μου επιτρέψετε να πω πως η παρουσία τους τα τελευταία χρόνια αποτελεί κόσμημα».

Τέλος, για την αντίδραση του Ιωαννίδη να τα βάλει με τα μπολ μπόι, σημείωσε: «Δεν δικαιολογώ καθόλου σε καμία των περιπτώσεων έναν ποδοσφαιριστή να ασχολείται με τα μπολ μπόι. Όμως για την ωραιότερη εικόνα του αθλήματος θα πρέπει και τα μπολ μπόι να κάνουν τη δουλειά τους. Απλά να δίνουν την μπάλα.

Δεν μιλάω για το Αγρίνιο, αλλά παντού. Απλά να δίνουν τη μπάλα. Να μην ασχολούνται με σκοπιμότητες, αν πρέπει να καθυστερήσω. Πήγε να δώσει την μπάλα, την τράβηξε πίσω, ο παίκτης έχει ένταση, παίζει. Καλό είναι να τη δίνουν αμέσως».