Βαθμολογία

Ήττα και αδικία για τον Γυμναστικό

Ένα παιχνίδι ντέρμπι πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό της Νεάπολης ανάμεσα στον ΓΣΛ και τον Χολαργό με τους Λαρισαίους να γνωρίζουν την ήττα με 73-82, όμως το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί μια κατάφωρη αδικία για τον Γυμναστικό.

Και αυτό διότι οι διαιτητές σε συγκεκριμένο σημείο του αγώνα 5’.30’’ πριν την λήξη του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν 60-66, χρέωσαν με ένα εντελώς άδικο φάουλ τον Αγ. Τσούμε που ήταν το 5ο του και αποβλήθηκε, ενώ σε μια απλή διαμαρτυρία που δεν προμήνυε τίποτα τέτοιο, οι διαιτητές αποφάσισαν αν χρεώσουν με τεχνική ποινή τον προπονητή του ΓΣΛ Γιώργο Σκαραφίγκα και αμέσως μετά το ίδιο έπραξαν και για τον γενικό αρχηγό της ομάδας μας Γιώργο Γουμενόπουλο.

Κάπου εκεί και μετά από μεγάλη αναστάτωση που όπως είναι φυσικό προκλήθηκε, η ομάδα μας έχασε την συγκέντρωσή της με αποτέλεσμα να έρθει το τελικό αποτέλεσμα και η ήττα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι να σημειώσουμε ότι το ματς πήγαινε στο πόντο στην μεγαλύτερή του διάρκεια και μάλιστα σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΓΣΛ ήταν μπροστά στο σκορ και οδηγούσε την …κούρσα.

Τα δεκάλεπτα, 17-16, 34-32, 50-55, 73-82.

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Λορτος, Ταρενίδης.

ΓΣΛ (Σκαραφίγκας): Τόζιος, Συνετός, Τσούμας Γ., Τσουράκης, Χαιρετίδης, Κούτρας 22 (2), Μπέμπης 4, Γουμενόπουλος, Γκιουλέκας 19 (1), Τσούμας Αγ. 13 (3), Σπυρόπουλος 15.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ (Κουφός): Αγγελόπουλος 15, Μιλόσεβιτς, Μαραντος, Μποχωρίδης, Ποπαντιτς, Καλλινικίδης 16 (1), Μοτσένιγος, 14 (2), Κουτρούλιας 13, Γκιζογιάννης 4, Κιαπέκος, Τζακόπουλος 8 (2), Αποστολίδης 12 (2).

Δείτε τις δηλώσεις του προέδρου αλλά και του τεχνικού του ΓΣΛ:

Κώστας Δασταυρίδης (πρόεδρος ΓΣΛ): «Αν θέλουν να μας τελείωσαν κάποιοι να μας το πούνε. Τουλάχιστον να μην παιδεύεται η ομάδα χωρίς λόγο. Για μια ακόμη φορά συνέβησαν απαράδεκτα πράγματα στο γήπεδο εις βάρος μας…».

Γιώργος Σκαραφίγκας (τεχνικός ΓΣΛ): «Ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για μας καιμε το πρόβλημα του Νίκολιτς που δεν συμμετείχε στον σημερινό αγώνα έγινε ακόμη πιο δύσκολο για μας. Τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτό, κάναμε την καλύτερή μας εμφάνιση για μένα και μέσα γήπεδο, αγωνιστικά, αλλά και σε ψυχή και κατάθεση καρδιάς. Και είναι κρίμα που κάποιοι άλλοι, καλώς ή κακώς, έρχονται να αποφασίσουν τον ιδρώτα των παικτών και το ποιος θα κρίνει το αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι μας αδικήσανε και σαν ομάδα και σαν προπονητές και σαν παίκτες. Και δεν το λέω αυτό για τον Χολαργό που κέρδισε ένα ματς που θα μπορούσε να το κέρδιζε και από μόνος του. Εμείς κάναμε τεράστια προσπάθεια, ήμασταν μέσα στο ματς 5 λεπτά πριν λήξει και εκεί συνέβη κάτι, παρόλη την αρνητική αντιμετώπιση σαν συμπεριφορά από τους διαιτητές, εκεί αποφασίσανε να τελειώσουνε το παιχνίδι.

Για το επίμαχο σημείο, να τονίσω ότι δόθηκε ένα φάουλ στον Τσούμα που δεν δίνεται ποτέ και ο παίκτης βγήκε με 5 φάουλ, επίσης, σε μια απλή δική μου διαμαρτυρία χωρίς να πω τίποτα δέχτηκα την τεχνική ποινή από το πουθενά, δηλαδή ούτε εσκεμμένο να ήταν και θεωρώ ότι ήταν στοχευόμενοι και ο Γκιουλέκας και ο κάποιοι άλλοι παίκτες σε θέμα σφυριγμάτων, χωρίς αυτό να αποτελεί κάποια καμία μομφή, σύμφωνα με όσα είδα στον αγωνιστικό χώρο μιλάω.

Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες».