Βαθμολογία

Πρόταση εξεταστικής για την Υγεία

Πρόταση σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για τη διενέργεια έρευνας «για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον χώρο της υγείας» κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ του 1997 και του 2014 κατέθεσαν στη Βουλή οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συγκεκριμένη περίοδο στον χώρο της υγείας σημειώθηκαν δεκάδες περιπτώσεις σκανδάλων που προξένησαν όχι μόνο οικονομικές ζημιές μεγάλου μεγέθους, αλλά υπονόμευσαν την ίδια την έννοια της δημόσιας υγείας και του κράτους πρόνοιας. Ενδεικτικά, αναφέρουν τις περιπτώσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ, «για το οποίο τα δικαστήρια έχουν ήδη απονείμει βαριές κατηγορίες για στελέχη του που αφορούν την επίμαχη περίοδο, την εκτόξευση της δημόσιας δαπάνης για φάρμακα και για τα λειτουργικά έξοδα των μονάδων υγείας, όπου υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις για συναλλαγές με μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες του κλάδου, αλλά και την περίπτωση της ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου "Ερρίκος Ντυνάν"».

Υλοποιώντας τη δέσμευσή του για τη διαλεύκανση όλων των σκοτεινών υποθέσεων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία και υπονόμευσαν διαχρονικά το δημόσιο συμφέρον, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει σθεναρά την απονομή δικαιοσύνης και την αποκατάσταση της διαφάνειας, καταλήγει η ανακοίνωση. Υπενθυμίζεται ότι την κατάθεση πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

naftemporiki.gr