Βαθμολογία

Μποροβήλος: «Θα προτείνω την διαίρεση βαθμών»

Δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94.6 έκανε ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης Γιώργος Μποροβήλος ο οποίος ανέφερε ότι θα προτείνει την πρόταση για διαίρεση των βαθμών της κανονικής περιόδου στο επόμενο Δ.Σ.

Ο ισχυρός άνδρας των Αρκάδων τόνισε επίσης ότι ίσως να μειώνεται η σημασία της κανονικής περιόδου με αυτή την πρόταση, αναφέρθηκε στην ανταπόκριση του κόσμου στις αλλαγές, αλλά και στην ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων.

Αναλυτικά τα λεγόμενα του κ. Μποροβήλου:

Για την πρότασή του για διαίρεση των βαθμών της κανονικής περιόδου δια δύο στα πλέι οφ:

«Με δική μου πρόταση πριν αρκετά χρόνια όταν η διαίρεση των βαθμών γινόταν δια τρία είχα πείσει τον κ. Βαρδινογιάννη πως τα πλέι οφ για να έχουν ενδιαφέρον και ουσία θα έπρεπε να γίνεται διαίρεση δια πέντε. Κοιτώντας αυτή την πρόταση που υποστήριζα εξ αρχής, θεωρώ πως θα ήταν ακόμη καλύτερα και θα υπήρχε ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον αν η βαθμολογία δεν μεταφερόταν αυτούσια, αλλά διαιρούταν δια δύο. Θα πρέπει να υπάρχει ένα αβαντάζ, αλλά όχι τέτοιο για να μετατρέπονται σε… σούπα τα παιχνίδια».

Για το αν μειώνεται με τη διαίρεση αυτή η σημασία της κανονικής περιόδου:

«Είναι ένα θέμα, δεν έχω λόγο να διαφωνήσω. Προσπαθώ να βρω μια χρυσή τομή που να αποδίδει δικαιοσύνη για το μαραθώνιο του πρωταθλήματος, αλλά και να υπάρχει ενδιαφέρον στα πλέι οφ».

Για το αν έχει συζητήσει με άλλες ομάδες την πρότασή του:

«Δεν το έχω συζητήσει και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να τορπιλίσουμε ζητήματα όπως τα πλέι οφ με έξι ομάδες και ανάδειξη του πρωταθλητή».

Για την ανταπόκριση του κόσμου στις αλλαγές:

«Ο φίλαθλος κόσμος ενδιαφέρεται για ένα καλό προϊόν και αυτό πρέπει να ενδιαφέρει πρωτίστως εμάς. Όταν γίνεται μια προσπάθεια σε σωστή κατεύθυνση, ο κόσμος θα την αγκαλιάσει. Χρειάζεται χρόνος, αλλά για να φτάσεις μακριά πρέπει πρώτα να κάνεις ένα-ένα τα βήματα. Πρέπει να δείξουμε πως αλλάζουμε ή αλλιώς βουλιάζουμε».

Για την αναδιάρθρωση και τις φήμες πως μπορεί να μην υλοποιηθεί:

«Για να γίνουν οι ομάδες 14 υπάρχουν δύο τρόποι, με 3/4 πλειοψηφία της Λίγκας ή με απόφαση της ΕΠΟ. Η ΕΠΟ δεν έχει κανέναν λόγο να μην υιοθετήσει την αλλαγή. Προφανώς έχει το δικαίωμα να το αρνηθεί γιατί είναι ανώτατη αρχή, αλλά στην πράξη δεν έχει λόγο να το κάνει. Δεν νομίζω πως η ΕΠΟ θα έχει κανέναν λόγο να αρνηθεί την απόφαση για 14 ομάδες. Ο κ. Κούγιας το λέει στη λογική του να υπάρχει ένα άλλο συμβούλιο και να υπάρξει κάποια ανατροπή».

Για την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων:

«Εκτιμώ πως θα βρεθεί λύση, χρειάζεται ομοφωνία Ήδη οι μεγάλοι θα καθίσουν σε ένα τραπέζι για να τα βρουν. Η κατεύθυνση πρέπει να είναι πώς θα βελτιωθεί το προϊόν. Το να μοιράζουμε τη φτώχεια μας δεν είναι η λύση. Αν κάποιος ταμπουρωθεί στις απόψεις του, δεν βοηθά. Πρέπει να βλέπουμε το δάσος κι όχι το δέντρο. Το να δίνουμε περισσότερα λεφτά και κάποιοι να το δουν σαν ευκαιρία για ένα πέρασμα από τη λίγκα χωρίς ακαδημίες, χωρίς εγκαταστάσεις, χωρίς τίποτα… θα μας βάλει νερά από την άλλη πλευρά».