Βαθμολογία

Θα τα έβαζε από την τσέπη του ο Κωφίδης

Ο Σάββας Κωφίδης είπε τα πράγματα με το όνομα τους για τις πρόσφατες αναβολές των αγώνων της Κ-17 και της Κ-20. Ο υπεύθυνος των ακαδημιών του Ηρακλή μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95.5 FM» για τις αιτίες που δεν έγιναν τα ματς, περιγράφοντας τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν και οι υποδομές της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας, αυτό που δεν είπε και δεν θα το έκανε ποτέ, διότι δεν είναι άνθρωπος που διαφημίζει τον εαυτό του, ήταν πως η αμοιβή των διαιτητών, που πληρώνεται στα ματς των Κ-20 πριν ξεκινήσει το παιχνίδι (όπως συμβαίνει και στα ματς του κυπέλλου) δεν είχε δοθεί από την διοίκηση, αλλά θα την κάλυπτε ο ίδιος.

Ο παλαίμαχος άσος του «γηραιού» ήταν έτοιμος να καταβάλει αυτός 175 ευρώ για να γίνει το παιχνίδι. Κάτι που έχει συμβεί στο παρελθόν, όταν... ξεχνούσε ο Σταύρος Παπαθανασάκης να στείλει τα χρήματα. Συνεπώς, δεν ήταν μόνο το ακούρευτο χορτάρι, οι ανύπαρκτες γραμμές του γηπέδου και ο απλήρωτος υπεύθυνος του γηπέδου τα μόνα εμπόδια, που τελικά κατέστησαν αδύνατη την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Αν θα μπορούσε ο Κωφίδης θα εκτελούσε και χρέη συντηρητή.

Ο ίδιος αναφέρθηκε αναλυτικά στο Γολγοθά των ακαδημιών. «Περάσαμε δύσκολες στιγμές. Η Κ17 δεν μπόρεσε να ταξιδέψει την Παρασκευή λόγω οικονομικών δυσχερειών και την Κυριακή δεν έγινε το παιχνίδι της Κ20 λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου. Ο υπεύθυνος συντηρητής του γηπέδου δεν είχε τα κατάλληλα υλικά για να το φτιάξει, ενώ, όπως με διαβεβαίωσε, κάθε μέρα έλεγε στη διοίκηση ότι χρειάζονται τα πράγματα αυτά. Νιώθουμε μεγάλη θλίψη και εμείς οι προπονητές και τα παιδιά. Ακόμη δεν μπορούμε να συνέλθουμε. Είναι μια προσβολή για την ομάδα όλο αυτό που συνέβη. Προγραμματίζουμε τα επόμενα παιχνίδια των ακαδημιών και δεν ξέρουμε αν θα γίνουν ή όχι. Απίστευτο γεγονός και οδυνηρό ταυτόχρονα. Η λειτουργία της ακαδημίας είναι ελλιπής έως ανύπαρκτη. Και τα τέσσερα χρόνια που είμαι εδώ, όλοι λένε ότι ενδιαφέρονται για τις ακαδημίες, όμως, δεν ενδιαφέρεται κανείς όπως φαίνεται από τη λειτουργία τους. Είμαστε, όμως, περήφανοι για την εκπαίδευση των παιδιών. Με το φιλότιμό τους οι προπονητές κατάφεραν να την διατηρήσουν σε υψηλό επίπεδο. Εδώ και 1,5 μήνα κατορθώναμε και παίζαμε την τελευταία στιγμή».

Για το αν επικοινώνησε με τους Παπαθανασάκη, Καγιούλη μετά τα τελευταία συμβάντα: «Ο Καγιούλης δεν ασχολείται με τις ακαδημίες. Τον τελευταίο 1,5 μήνα ο Παπαθανασάκης έστελνε την τελευταία στιγμή τα χρήματα μέχρι την εβδομάδα που πέρασε που δεν έστειλε και δεν έγιναν τα παιχνίδια. Μετά το τελευταίο συμβάν δεν έψαξα να μιλήσω μαζί του. Πριν συμβεί αυτό, του είπα ότι θα είναι μεγάλη ντροπή και ξεφτίλα αν δεν παίξουμε. Το μόνο που μου απάντησε ήταν ότι θα προσπαθήσει να στείλει χρήματα. Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση. Εμείς θα διατηρήσουμε την ακαδημία γιατί είναι το μέλλον του Ηρακλή, όμως, πρέπει να βρεθεί λύση, κάτι που το βλέπω πολύ δύσκολο».

Για το τι μέλλει γενέσθαι: «Το μόνο που πρέπει να γίνει, είναι να αλλάξει χέρια η ομάδα. Αφού δεν μπορούν να την τρέξουν δεν υπάρχει άλλη λύση και έπρεπε να είχε γίνει πολύ καιρό πριν».

a-sports.gr