Βαθμολογία

H μεγάλη «εσωτερική» μεταγραφή του Λεβαδειακού

Νουάνκο Ομπιόρα, η επιστροφή. Ο Νιγηριανός άσος του Λεβαδειακού έχει ξεπεράσει πλήρως τους τραυματισμούς, που του έκαναν... κόλαση την ζωή, κρατώντας τον 15 μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης και είναι έτοιμος να γυρίσει στα γήπεδα.

Η ομάδα της Βοιωτίας είχε αποκτήσει το καλοκαίρι τον άλλοτε χαφ της Ιντερ και της Πάρμα τραυματία, γνωρίζοντας πως θα είναι έτοιμος προς τη δύση του 2016. Αλλωστε, δεν θα μπορούσε διαφορετικά να προσεγγίσει έναν παίκτη της αξιας (ποδοσφαιρικής και χρηματιστηριακής) του 25χρονου αμυντικού μέσου. Ο Νιγηριανός διεθνής είχε να επιδείξει ένα τρόπαιο του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ένα παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων με την Ιντερ και ένα σούπερ καπ με την ομάδα του Μιλάνου.

Ο Ομπιόρα είχε μείνει ελευθερος από την Πορτογαλική Ακαδέμικα, στην οποία έπαιζε για μία διετία (από το καλοκαίρι του 2014 και μετά το πέρασμα του από την Κόρδοβα στη σεγούντα ντιβιζιόν). Ωστόσο, είχε να αγωνιστεί από τον Ιανουαρίο του 2016, λόγω του σοβαρού τραυματισμού του στους κοιλιακούς. Οταν τον ενέταξε στο δυναμικό του ο Λεβαδειακός είχε ήδη οκτώ μήνες αποχής και μάλιστα χρειαζόταν να υποβληθεί σε επέμβαση για να ξεπεράσει το πρόβλημα του, όπως και έγινε τον Σεπτέμβριο. Ο άτυχος Ομπιόρα έβγαλε όμως και άλλο τραυματισμό (στον τένοντα) στις αρχές Δεκεμβρίου και η επάνοδος του πήγε ακόμα πιο πίσω.

Ξεκίνησε προπονήσεις τον Ιανουάριο και μπήκε σε κανονικούς ρυθμούς από τον Φεβρουάριο. Πλέον, είναι στο κατάλληλο επίπεδο για να χρησιμοποιηθεί από τον Γιάννη Χριστόπουλο, την ώρα που ο Λεβαδειακός τον έχει ανάγκη για να δώσει την τελική μάχη για την επιβίωση του. Το Σάββατο 25 Μαρτίου αναμένεται να γίνει ένα φιλικό και αυτό θα είναι το μεγάλο τεστ για τον Ομπιόρα.

a-sports.gr