Βαθμολογία

Βούζας: «Πρωτοποριακό αυτό που έκανε ο Μπέντο»

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα κέρδισε τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός το απόγευμα της Κυριακής (12/3) με 2-0 με τον Βασίλη Βούζα να κάνει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα εξηγώντας ότι ήθελε παίκτες που να έχουν φρεσκάδα.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός των Πειραιωτών στη συνέντευξη Τύπου μίλησε ακόμη για τον Πάουλο Μπέντο και τη στήριξή του στα νεαρά παιδιά, ενώ αναφέρθηκε και στην Μπεσίκτας και το πώς θα προσεγγίσει αυτό το ματς. Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη σημασία της νίκης και την αλλαγή σε διάταξη και πρόσωπα: «Ζητούμενο στο σημερινό ματς ήταν η συγκρότηση μίας 11άδας που να αποτελείται από όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστους παίκτες και παίκτες με ιδιαίτερο κίνητρο. Γι' αυτό μαζί με τους συνεργάτες μου και βλέποντας τον αντίπαλο επιλέξαμε Τσόρι, Μάριν και Καμπιάσο -για συνεχόμενο ματς τον Καμπιάσο- γιατί δεν είχαν χρόνο συμμετοχής. Και ο Παρέδες το ίδιο. Νομίζω ότι είχε ρίσκο αυτή η κίνηση αλλά το θέλαμε ενόψει συνέχειας. Και αυτό γιατί θα έβγαζαν ποιότητα. Δεν ήταν εύκολο ματς και το λέω κυρίως για το ψυχολογικό κομμάτι διότι η ομάδα προερχόταν από 3 σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα και έπρεπε να κερδίσει».

Για τα νέα παιδιά της ομάδας και την αξιοποίησή τους: «Σίγουρα αυτό που έκανε ο κ. Μπέντο με τα παιδιά της Ακαδημίας ήταν πρωτοποριακό. Από εκεί και μετά ξέρω πολύ καλά τα παιδιά διότι τα είχα 2 χρόνια. Πρέπει να γίνει διαχείριση. Εμείς πρέπει να το βοηθάμε πιο πολύ και όχι να περιμένουμε να μας βοηθήσουν σε όλα, όπως γινόταν σε προηγούμενα ματς. Να βοηθήσουμε να μην... καούν τα παιδιά και να εξελιχθούν. Ο Ρέτσος έχει μεγάλη ποιότητα και νομίζω ότι πάντα η απόδοσή του είναι πολύ καλή για να μην πω άριστη. Τηρουμένων των αναλογιών γιατί είναι ένα παιδί 18 με 19 ετών που στο γήπεδο φαίνεται μεγαλύτερος. Θα προσπαθήσουμε για χρόνο συμμετοχής αλλά όχι μεγάλες ευθύνες γιατί δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν».

Για το πως θέλει τον Ολυμπιακό στη συνέχεια: «Νομίζω ότι τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά εάν συνυπολογίσουμε την ποιότητα των παικτών που είτε δεν χρησιμοποιούνταν είτε δεν είχαν πολύ χρόνο. Να παίζουν με άλλο τακτικό πλάνο. Εμείς θέλουμε πάντα ποδόσφαιρο κυριαρχίας από την ομάδα, να βγάζει φάσεις και να έχει παραλλαγές στο παιχνίδι της και να μην δέχεται γκολ. Αυτά θέλουμε και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τους παίκτες και την ομάδα».

Για τη συνεργασία Ντα Κόστα - Ρέτσου και το αγωνιστικό πρόσωπο του πρώτου: «Αυτό που διέκρινα εγώ είναι ότι είχαν πολύ καλή συνεργασία. Ίσως να είναι και η πρώτη φορά που παίζουν μαζί. Με κάποιες εξαιρέσεις και κάποια μικρά λαθάκια πήγαν πολύ καλά και βοήθησαν και στην επιθετική λειτουργία. Το χτίσιμο της επίθεσης γίνεται από την άμυνα και πρέπει να συμμετέχει. Η ομάδα δεν πρέπει να παίζει με γιόμες. Με την ποιότητα που έχει πρέπει να παίζει την μπάλα κάτω. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τον Ντα Κόστα και αυτό μας προβληματίζει ευχάριστα».

Για το τι αλλαγές σκέφτεται ενόψει Μπεσίκτας: «Σήμερα οι μεσοεπιθετικοί και επιθετικοί είχαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αυτό θέλαμε. Παίκτες με τεχνική και ποιότητα απέναντι σε κλειστή άμυνα. Το ματς με την Μπεσίκτας είναι διαφορετικό. Να δούμε τα δυνατά και τα αδύνατα στοιχεία. Η κατοχή της μπάλας της Μπεσίκτας στο 1ο ματς μας κούρασε και μας αποδιοργάνωσε. Πρέπει να κάνουμε πιο πολλά πράγματα. Ή να κρατήσουμε την μπάλα πιο πολύ ή να κάνουμε πιο καλή άμυνα, Μπορεί να θέλουμε άλλα πρόσωπα. Το σημαντικό είναι πως είδαμε σήμερα παίκτες που μπορούν να μας βοηθήσουν. Σήμερα και οι 3 αλλαγές θεωρώ πως μας βοήθησαν πολύ. Θα δούμε για την Μπεσίκτας. Είναι και η ημέρα αύριο. Σίγουρα θα δούμε αλλαγές. Πολλά σκεφτόμαστε αλλά και για τριάδα σε άξονα. Ανάλογα με το τι παίκτες θα έχουμε και το τι θέλουμε να κάνουμε. Θα το δούμε ανάλογα με αυτά τα δεδομένα».