Βαθμολογία

Ραφαήλ Τσουράκης: Ένας ευγενικός «γίγαντας»

Ένας από τους αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας που ξεχωρίζει φέτος στην Α2 Εθνική κατηγορία του μπάσκετ είναι ο 27χρονος φόργουορντ/σέντερ Ραφαήλ Τσουράκης (με ύψος 2.09).

Της Βάσως Γκατζούλη

Ο ίδιος μίλησε στο athleticlarissa.gr μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του απέναντι στους Μαχητές Πεύκων πριν από λίγες ημέρες. Ο Τσουράκης αναφέρθηκε στην πορεία του καθώς και στο μεγάλο στόχο της φετινής χρονιάς. Τον συναντήσαμε στο Κηποθέατρο Λάρισας μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας κ. Κώστα Δασταβρίδη.

Τα πρώτα του βήματα…

«Ξεκίνησα το μπάσκετ σε ηλικία 13 ετών, όπου με είδε ο Ολυμπιακός και με αξιοποίησε από το 15 – 20 ετών. Από το 2006 – 2009 με κάλεσαν στην Εθνική και είχα το πρώτο επίσημο παιχνίδι κόντρα στη Ρωσία. Στη συνέχεια είχα προτάσεις από την Αμερική για να παίξω εκεί στο κολεγιακό πρωτάθλημα και να σπουδάσω παράλληλα. Παρόλα αυτά προτίμησα να μείνω στον Ολυμπιακό. Το 2010 πήγα στην Αμερική και αγωνίστηκα σε αρκετές ομάδες, ξεκινώντας: (Northen Arizona University NSAA).

Τη σεζόν 2010 – 2011 πήγα σε άλλο σύλλογο: (North Idaho College). Και από το 2012 – 2015: (Benedictine College). Επέστρεψα στην Ελλάδα το 2015 και αγωνίστηκα στον Πανιώνιο που ήταν τότε στη Β’ Εθνική».

Ο ΓΣΛ στο δρόμο του…

«Ο μάνατζέρ μου πρότεινε τον ΓΣΛ, πρώτα για την μεγάλη ιστορία του και δεύτερον για την διοίκηση ιδιαιτέρως για τον πρόεδρο κ. Κώστα Δασταβρίδη και ήταν κάτι που με δικαίωσε. Δεν σας κρύβω πως αγάπησα πολύ την ομάδα γι’ αυτό και έμεινα εδώ. Στην αρχή το κλίμα ήταν πολύ καλό στα αποδυτήρια, όμως όταν δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που θα θέλαμε ήρθαν και κάποιες γκρίνιες. Θεωρώ πως η ομάδα του ΓΣΛ έχει καλό υλικό και αν αξιοποιήσουν όλοι οι παίκτες τις δυνάμεις που έχουν και τα προσόντα όσο δύσκολο και να φαντάζει τώρα θα καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Ο παίκτης του ΓΣΛ Ραφαήλ Τσουράκης μαζί με τον πρόεδρος της ομάδας κ. Κώστα Δασταβρίδη

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια πολύ καλή ψυχολογική ανάταση μετά την τελευταία μας νίκη και αγωνιστικά όμως είμαστε καλά και με το νέο μας προπονητή πιστεύω θα τα καταφέρουμε καλύτερα.

Εγώ αγαπώ απίστευτα αυτό που κάνω, θέλουμε όμως και τους ανθρώπους της πόλης να σταθούν δίπλα μας. Θέλω να πω δύο λόγια για τον πρόεδρο της ομάδας μας τον κ. Κώστα Δασταβρίδη, γιατί είναι ο μόνος πρόεδρος που έχω δει μέχρι τώρα που δεν επεμβαίνει στο αγωνιστικό της ομάδας, αλλά μας βοηθάει ψυχολογικά και στέκεται πάντα δίπλα μας.  

Μια ευχή για το τέλος. Μακάρι να φτιάξουν τα πράγματα τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό μπάσκετ, όσον αφορά τους παίκτες και να αναδειχθούν περισσότεροι έλληνες».