Βαθμολογία

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει τον ΔΟΛ

Σαν «βόμβα» έσκασε στον δημοσιογραφικό και πολιτικό κόσμο, το βράδυ της Τρίτης (17/1), η είδηση πως το κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτής και πρόεδρος του Δ.Σ της «Αυγής», Βασίλης Μουλόπουλος, αναλαμβάνει τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Ο Σταύρος Ψυχάρης παρέδωσε τον Οργανισμό στο επί πολλά χρόνια δημοσιογράφο του «Βήματος» και των «Νέων», με τον Μουλόπουλο σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΟΛ να αποδέχεται προθύμως την πρόταση.

«Η Διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δυο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Το Βήμα» (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ. Ο κ. Μουλόπουλος απεδέχθη προθύμως την πρόταση», αναφέρει η ανακοίνωση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού.

Η είδηση προκάλεσε σάλο με τη Νέα Δημοκρατία να εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως ο Μουλόπουλος τοποθετήθηκε στον ΔΟΛ ως «τοποτηρητής του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τονίζει πως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ατέχουν την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ν.Δ.:

«Μετά το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών η Κυβέρνηση συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της.

Η στάση της προς τους εκδότες: Πρώτα τους κατήγγειλε ως διαπλεκόμενους. Στη συνέχεια συναλλάχθηκε μαζί τους. Τώρα χρησιμοποιεί δικαστικές εκκρεμότητες και εκβιάζει.

Με αυτόν τον τρόπο τοποθετεί ως τοποτηρητή της τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της “Αυγής” στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Δεν αντέχει την κριτική και την ελεύθερη δημοσιογραφία.

Η Κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου είναι ο ορισμός της διαπλοκής, της συναλλαγής και κάθε λογής μεθοδεύσεων ελέγχου των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο πλουραλισμός, η πολυφωνία και η ίδια η Δημοκρατία θα αποδειχθούν πολύ ισχυρότερες από τα άθλια σχέδια της Κυβέρνησης».

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις από κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται και οι αντιδράσεις των εργαζομένων στον ΔΟΛ που «πάγωσαν» στο άκουσμα της είδησης.

Δηκτικό ήταν το σχόλιο και του Σταύρου Θεοδωράκη μέσω Twitter, με τον επικεφαλής του Ποταμιού να γράφει: «Προσοχή δεν είναι πλάκα. Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ - Νέα, Βήμα και ραδιόφωνο! Επόμενος στόχος Μέγκα. ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ τώρα και στα ΜΜΕ».

Κυβερνητικές πηγές μετά τις αντιδράσεις, που προκλήθηκαν, κάνουν λόγο για «προσωπική επιλογή».

«Ήταν προσωπική επιλογή του Μουλόπουλου να αποδεχθεί την πρόταση του ΔΟΛ», αναφέρουν, προσθέτοντας πως η «απόφαση απολύτως σεβαστή καθώς επί πολλά χρόνια υπήρξε διευθυντικό στέλεχος του συγκεκριμένου Ομίλου».

Από την πλευρά του ο Βασίλης Μουλόπουλος, με ανάρτησή του στην ιστοσελίδα του «Βήματος» τόνισε: «Η τριαντάχρονη θητεία μου στο ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του Οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».