Βαθμολογία

Την απόφαση περιμένουν οι εργαζόμενοι στον «Μαρινόπουλο»

Διχασμένοι και με εκατέρωθεν κατηγορίες περί «εργοδοτικών» ή «κομματικών», αναμένουν την απόφαση του δικαστηρίου επί της συμφωνίας εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» οι εργαζόμενοί της. Το βέβαιο, πάντως, είναι, όπως προκύπτει και από την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ένα εκ των δύο βασικών συνδικαλιστικών σωματείων, ότι η καταβολή της μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου εξαρτάται από την έκδοση της δικαστικής απόφασης.

Στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Carrefour - Μαρινόπουλος, Dia, αναφέρεται ότι μεταφέρθηκε στη διοίκηση της εταιρείας «η εντονότατη ανησυχία όλων των εργαζομένων καθώς και η αποφασιστικότητά τους να αγωνισθούν με όλα τα μέσα, συσπειρωμένοι όσο ποτέ άλλοτε γύρω από το σωματείο τους και τη διοίκησή του, προκειμένου να διασφαλίσουν στο ακέραιο τα δικαιώματά τους, όπως αυτά συμπεριλαμβάνονται στη συμφωνία της 1ης Ιουλίου 2016».

Πρόκειται σημειωτέον για την ειδική συμφωνία που είχε γίνει ανάμεσα στους εργαζόμενους και στη διοίκηση της «Μαρινόπουλος» και προέβλεπε μεταξύ άλλων ότι οι πρώτοι εξαιρούνται από την αναστολή των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, διατηρούν με άλλα λόγια το δικαίωμα να προχωρήσουν σε κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «Μαρινόπουλος» σε περίπτωση μη καταβολής των δεδουλευμένων τους. Στην ίδια ανακοίνωση, εξάλλου, οι εργαζόμενοι αφήνουν εμμέσως πλην σαφώς αιχμές και για την πρόσφατη στάση της κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο, προκλητικό και επικίνδυνο τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζουν οι διάφοροι εμπλεκόμενοι φορείς. «Δεν είναι δυνατόν τη στιγμή που διακυβεύονται τόσες χιλιάδες θέσεις εργασίας να στήνεται στην πλάτη τους ολόκληρο επικοινωνιακό παιχνίδι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα μεγαλύτερα πυρά, πάντως, συγκεντρώνει το σωματείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο στην ανακοίνωση χαρακτηρίζεται «συνδικαλιστικό μόρφωμα» και καλούνται οι εργαζόμενοι «να κλείσουν τα αυτιά τους στις διάφορες κατευθυνόμενες Σειρήνες και στα προβοκατόρικα παπαγαλάκια, με όποια ενδυμασία κάθε φορά αυτά παρουσιάζονται».

Υπενθυμίζεται ότι το σωματείο της Θεσσαλονίκης υπάγεται στο ΠΑΜΕ και στη διάρκεια της εκδίκαση της συμφωνίας εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» άσκησε κύρια παρέμβαση κατά αυτής.

πηγή: kathimerini.gr