Βαθμολογία

Εντός Ιανουαρίου θα κλείσει η αξιολόγηση

Αισιόδοξος για το κλείσιμο της αξιολόγησης εντός Ιανουαρίου εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Δ.Τζανακόπουλος άφησε, πάντως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να συζητηθούν διάφοροι μηχανισμοί εγγυήσεων προκειμένου να κλείσει, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα περιλαμβάνουν νομοθέτηση μέτρων προκαταβολικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι ο «κόφτης» και το χρέος δεν σχετίζονται, ωστόσο, «αν η συζήτηση πάει σε ένα σημείο που θα πρέπει να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε διάφορους μηχανισμούς εγγυήσεων.»

Ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως αν και η κυβέρνηση κάνει συμβιβασμούς για να προχωρήσει η δεύτερη αξιολόγηση δεν υπάρχει κίνδυνος περικοπής συντάξεων «και τον στόχο για το 2016 θα τον πιάσουμε».

«Δόθηκαν 617 εκατομ. για συνταξιούχους δεν υπάρχει περίπτωση να κόψουμε και μάλιστα έχουμε ένα μαξιλάρι ασφαλείας σε σχέση με το πλεόνασμα της τάξης των 500 εκ, ευρώ. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πιάσουμε το 0,5%» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να γίνει αποδεκτή η απαίτηση του ΔΝΤ για τα 4,2 δισ. ευρώ γιατί είναι μια παράλογη απαίτηση και οικονομικά προβληματική. Απέκλεισε το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές πρόωρα και εκτίμησε ότι «υπάρχουν δυνατότητες για να έχουμε μία καλή χρονιά που θα αντιστρέψει το κλίμα».

Newsroom ΔΟΛ