Βαθμολογία

Βολές Παππά κατά Σόιμπλε και ΔΝΤ

Οξύνει τη ρητορική κατά του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ενισχύοντας τη θεωρία που θέλει την κυβέρνηση να προετοιμάζεται για πρόωρες εκλογές με βάση το δίλλημα «ή αυτοί ή εμείς» και πιο συγκεκριμένα το «ΔΝΤ και ο Σόιμπλε ή εμείς»

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα», του ΣΚΑΪ, το Σάββατο, ο κ. Παππάς σημείωσε για ακόμη μία φορά ότι ο γερμανός υπουργός δεν ήθελε από την αρχή να επιτύχει το ελληνικό πρόγραμμα. Σημείωσε μάλιστα ότι «το ΔΝΤ πάει «αγκαζέ» με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών» και ότι το Ταμείο δεν είναι απαραίτητο για το ελληνικό πρόγραμμα», τονίζοντας ότι επισήμως η Κομισιόν αμφισβητεί τους αριθμούς του.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι το μπλοκ των δανειστών είναι διαιρεμένο. «Είμαστε ενώπιον μίας πολιτικής σύγκρουσης με τους δανειστές. Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα λειτουργεί και αυτό συμβαίνει γιατί έχουν συμφωνηθεί χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα με προτεραιότητες προστασίας για τους πλέον αδύναμους. Μόνο ένας ο οποίος είναι πολιτικά μονομερής αρνείται να δει πως η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται», τόνισε. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα δεν θα αλλάξει μέχρι το 2018 καθώς «δεν υπάρχει κανένας λόγος να δεχθεί η Ελλάδα πρόσθετα μέτρα».

Πάντως απέρριψε το σενάριο περί πρόωρων εκλογών. «Εκλογές ονειρεύεται και προπαγανδίζει ο κ. Μητσοτάκης με στόχο να τιθασεύει την κοινοβουλευτική του ομάδα ειδικά μετά την κολοτούμπα με τον ΦΠΑ στα νησιά. Οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και είναι προφανές όπως και στις δημοσκοπήσεις έχει περάσει η πολιτική σκοπιμότητα. Δεν υπάρχει διαφορά 15 μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία», τόνισε ο υπουργός.

«Δεν έχω πιέσει ποτέ κατά το παρελθόν τον πρωθυπουργό να πάει σε εκλογές», είπε τονίζοντας ότι «εκλογές θα γίνουν όταν ο έλληνας πολίτης θα έχει τη δυνατότητα να συγκρίνει το τι παραλάβαμε και τι έχουμε κάνει για να βελτιώσουμε την κατάσταση». Οπως είπε, «κανένας δεν λέει πως η κατάσταση είναι εύκολη. Οι φόροι που εφαρμόζονται είναι κατά 20 δισ. από τις δεσμεύσεις των προηγουμένων κυβερνήσεων. Ο ΕΝΦΙΑ δεν αυξήθηκε έμεινε σταθερός ή μειώθηκε για τους μη έχοντες. Η μεσαία τάξη είναι η τάξη που υφίσταται το μεγαλύτερο μέρος των βαρών. Η ρύθμιση των δανείων θα προχωρήσει» υπογράμμισε ο Νίκος Παππάς.

«Ο Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός ο οποίος ασχολείται ο ίδιος με τα προβλήματα σε βάθος. Είναι πολύ απαιτητικός, είναι επικεφαλής συσκέψεων ο ίδιος για όλα τα θέματα», είπε ο κύριος Παππάς και πρόσθεσε πως «τα συμφέροντα τον έχουν πολεμήσει όσο κανέναν πρωθυπουργό». Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε πρόβλημα με την αντιπολίτευση, ήμασταν αντιπολίτευση για 42 χρόνια».

Την ίδια ημέρα, παραμονή Χριστουγέννων, αντίστοιχες δηλώσεις κατά του γερμανού υπουργού Οικονομικών έκανε και ο υφυπουργός Παιδείας, Κώστας Ζουράρις, υποστηρίζοντας ότι «πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Σόιμπλε ως πραξικοπηματία» και ότι «έχει μείνει μόνος του, δεν σέβεται ούτε την πλειοψηφία όλων των ευρωπαϊκών θεσμών, ούτε την ορθή απόφασή μας αλλά ούτε και το δράμα του ελληνικού λαού και ειδικά των Ελλήνων μισθωτών και συνταξιούχων».

protagon.gr