Βαθμολογία

Το τελευταίο χριστουγεννιάτικο μήνυμα των Ομπάμα

Αυτά είναι τα τελευταία Χριστούγεννα της οικογένειας Ομπάμα ως της Πρώτης οικογένειας των ΗΠΑ, με τον Αμερικανό πρόεδρο και την σύζυγό του Μισέλ να απευθύνουν το τελευταίο τους χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον Λευκό Οίκο.

«Το καλύτερο δώρο που λάβαμε εγώ και η Μισέλ τα τελευταία οκτώ χρόνια ήταν η τιμή που μας κάνατε να σας υπηρετούμε ως Πρόεδρος και Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ», ανέφερε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος.

«Μαζί παλέψαμε για να ξεφύγουμε από τη χειρότερη ύφεση των τελευταίων 80 χρόνων και καταφέραμε να φτάσουμε την ανεργία στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εννέα ετών. Εξασφαλίσαμε υγειονομική περίθαλψη για ακόμα είκοσι εκατομμύρια Αμερικανούς και επιπρόσθετες ανέσεις για όσους ήταν ήδη ασφαλισμένοι. Κερδίσαμε περισσότερο σεβασμό για την Αμερική σε όλο τον κόσμο, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την ηγεσία στη μάχη της προστασίας του πλανήτη για τα παιδιά μας και πολλά, πολλά ακόμα», τόνισε.

Από την πλευρά της, η Μισέλ Ομπάμα μίλησε για τις γιορτές που πέρασαν στον Λευκό Οίκο, χαρακτηρίζοντας τις «αληθινό προνόμιο». Όπως είπε, κατά τη διάρκεια αυτών υποδέχθηκαν τουλάχιστον 500.000 ανθρώπους, με τους ζαχαροπλάστες να ετοιμάζουν ψήνουν πάνω από 200.000 χριστουγεννιάτικα μπισκότα.

Ο Μπάρακ Ομπάμα ανέφερε, ακόμη: «Έτσι, καθώς ανυπομονούμε για την Πρωτοχρονιά, ας δεσμευτούμε ξανά στις αξίες που μοιραζόμαστε. Εκ μέρους όλων των Ομπάμα - Μισέλ, Μαλία, Σάσα, Μπο και του ταραχοποιού Σάνι - καλά Χριστούγεννα σε όλους».

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ ολοκλήρωσε το μήνυμα, στέλνοντας τις ευχές της. «Ευχόμαστε σε εσάς και την οικογένειά σας μία ευτυχισμένη χρονιά γεμάτη υγεία. Ευχαριστούμε, ο Θεός να σας ευλογεί», κατέληξε.