Βαθμολογία

Πανικός για σακίδιο - βόμβα σε συρμό του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη

«Υπάρχει ‘τζιχαντιστής’ στο τρένο από Αλεξανδρούπολη για Αθήνα. Έχει σακίδιο με εκρηκτικά, τα οποία θα πυροδοτήσει» κατήγγειλε ένας 24χρονος Αλγερινός, όταν η αμαξοστοιχία του ΟΣΕ έκανε στάση στη Θεσσαλονίκη.

Οι αναφορές του ήταν τόσο πειστικές, οι οποίες σε συνδυασμό με το πανευρωπαϊκό τρομοκρατικό ντελίριο, προκάλεσαν την κινητοποίηση στελεχών ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών προκειμένου να εντοπίσουν τον ύποπτο και το εκρηκτικό σακίδιο. Όλα συνέβησαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, με το τρένο να ακινητοποιείται για σχεδόν τρεις ώρες προκειμένου να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος ασφαλείας από τις αρμόδιες αρχές.

Η καταγγελία έγινε από τον νεαρό Αλγερινό, στον υπεύθυνο ασφαλείας του τρένου, όταν αυτό σταμάτησε στην Θεσσαλονίκη. Η εθνικότητά του και η υστερία τρόμου στην Ευρώπη, έκανε τους αστυνομικούς να την αξιολογήσουν ως σοβαρή και αποφάσισαν την πραγματοποίηση εξονυχιστικού ελέγχου. Εκκένωσαν όλα τα βαγόνια από τους επιβάτες, τους οποίους επέβαλαν σε σχολαστικό έλεγχο, απέκλεισαν την περιοχή και ερεύνησαν την αμαξοστοιχία με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά  στην ανίχνευση εκρηκτικών. Ο έλεγχος είχε αρνητικό αποτέλεσμα, καθώς δεν εντοπίστηκαν εκρηκτικά ούτε και το άτομο, που είχε καταγγείλει ο νεαρός Αλγερινός, πως τα μετέφερε.

Ο 24χρονος κατά τη διάρκεια της ανάκρισης φέρεται να παραδέχθηκε πως είχε πει ψέματα, και συνελήφθη κατηγορούμενος για διασπορά ψευδών ειδήσεων, παρακώλυση συγκοινωνιών και διατάραξη ειρήνης πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., έχουν κάποιες σοβαρές ενδείξεις πως ο 24χρονος Αλγερινός, είχε ραντεβού στον σταθμό του ΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη, με άγνωστο άτομο, προκειμένου να προβεί σε αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Ο νεαρός, σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις, είτε θέλησε να καθυστερήσει το τρένο προκειμένου να γίνει το ραντεβού της αγοραπωλησίας, είτε αυτή δεν έγινε με υπαιτιότητα του δεύτερου άνδρα, και ο 24χρονος θέλησε να τον… εκδικηθεί υποδεικνύοντάς τον ως ύποπτο τζιχαντιστή!   

Πηγή: thetoc.gr