Βαθμολογία

«Αν δεν βγούμε το 2018 στις αγορές θα οδηγηθούμε σε Grexit»

Την πεποίθηση ότι οι εκλογές θα είναι «χάσιμο χρόνου» για τη χώρα και το ό,τι θα είχαν καταλυτική επίδραση στην εξέλιξη του τόπου εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι αν η Ελλάδα δεν βγει στις αγορές το 2018 μπορεί να οδηγηθεί σε χρεοκοπία.

Υπενθύμισε, δε, ότι υπάρχουν διεθνή έντυπα που προβλέπουν Grexit μέσα στο 2017.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Οι επόμενοι 18 μήνες θα είναι κρίσιμοι για τη χώρα. Τυχόν εκλογές θα είναι χάσιμο χρόνου. Πρέπει να κινηθούμε προς την αντίθετη κατεύθυνση, να γίνουμε ένα διαφορετικό κράτος, να απελευθερωθούμε από τον δανεισμό».

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι «δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς ζητάει. Οι εκλογές θα έχουν ως αποτέλεσμα ένα ήδη οξυμένο κλίμα και θα είχαν καταλυτική επίδραση στην εξέλιξη του τόπου».

Όπως υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής «η κυβέρνηση πρέπει να μείνει, να υλοποιήσει αυτά που πρέπει όπως η καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος και τη φοροδιαφυγή».

Σε σχέση με το εφάπαξ επίδομα που δόθηκε τόνισε «Δεν ξέρω τι συνεννόηση υπήρξε. Θα προτιμούσα λίγο πιο ισορροπημένη κατανομή του, όχι μόνο στην τρίτη ηλικία, αλλά σε οικογένειες ανέργων που έχουν παιδιά. Η ουσία είναι ότι δόθηκε μια ανάσα, δεν αρκεί όμως. Ο τρόπος είναι να αυξήσουμε την παραγωγή μας. Πρέπει να ανακτηθεί το ΑΕΠ που χάθηκε στα χρόνια της κρίσης».

πηγή: newpost.gr