Βαθμολογία

Γιαγιά γέννησε... την εγγονή της ως παρένθετη μητέρα

Το μεγαλύτερο δώρο, που θα μπορούσε να κάνει στην κόρη της, προσέφερε μία 67χρονη γυναίκα, η οποία γέννησε το παιδί του... παιδιού της, δηλαδή την εγγονή της. Η 67χρονη, Αναστασία Όντου, την Τρίτη (20/12), έφερε στον κόσμο, ως παρένθετη μητέρα το εγγόνι της, καθώς η κόρη είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Το κοριτσάκι, που γεννήθηκε, ζυγίζει ένα κιλό και 20 γρ., την 31η εβδομάδα και χαίρει άκρας υγείας, όπως και η γιαγιά του. «Αισθάνομαι χαρούμενη γιατί αγαπάω το παιδί μου και το εγγόνι μου. Μας έτυχε να έχει η κόρη μου να έχει μια επιπλοκή και να μην μπορεί να μείνει έγκυος και κάποια στιγμή λέω: Εγώ! Η ιδέα ήταν δική μου. Εφόσον μπορούσα, από ιατρικής πλευράς, γιατί όχι; Δεν πήγα να γίνω μαμά. Πήγα να γίνω γιαγιά. Έτσι νιώθω. Γιαγιά», είπε η 67χρονη σε δηλώσεις της στον «Alpha»

«Ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει ότι όντως έχει γίνει πραγματικότητα το όνειρο μου. Όταν μου το είπε, της απάντησα πως "μαμά, είσαι μεγάλη. Δεν γίνεται". Εκείνη μου είπε να ρωτήσω τον γιατρό. Όταν τον ρώτησα μου είπε πως αν είναι γερή και βέβαια μπορεί», είπε η κόρη της.

Από την πλευρά του, ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, ανέφερε πως «περάσαμε πολλά, μέχρι να έρθει αυτό το μωρό». «Για εμάς, αυτό το περιστατικό ήταν ακόμη μία μεγάλη επιστημονική πρόκληση και ακόμη ένα σύνορο που θέλαμε να ξεπεράσουμε. Μοναδικές επιτυχίες όπως αυτή αποτελούν, άλλωστε, και τον λόγο που η Ελλάδα έχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια να αποτελεί την αφετηρία του ονείρου για πολλά υπογόνιμα ζευγάρια από κάθε γωνιά της γης«, τόνισε ο μαιευτήρας γυναικολόγος, Κωνσταντίνος Πάντος, διευθυντής της «ΓΕΝΕΣΙΣ» Αθηνών.