Βαθμολογία

Στα «λευκά» η Κρήτη, πάγωσε η παραλία

«Χριστούγεννα» με κάθε σημασία της λέξεως περνούν οι κάτοικοι της Κρήτης, με χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στο νησί. Από το μεσημέρι της Πέμπτης (22/10), τα ορεινά έχουν ντυθεί στα «λευκά», ενώ στις υπόλοιπες περιοχές υπάρχει χαλάζι και χιονόνερο.

Όπως αναφέρει το «cretapost», για πρώτη φορά, εδώ και δεκαετίες, το χιόνι έφτασε στην παραλία, με τον Μακρύ Γιαλό να παγώνει. Οι εικόνες από τον Ψηλορείτη είναι πραγματικά εντυπωσιακές, με το χιόνι να έχει σκεπάσει τα πάντα. Το κύμα κακοκαιρίας δημιούργησε προβλήματα στην κυκλοφορία πολλών περιοχών, με οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους. Σύμφωνα με το «ekriti», στο τμήμα Αμιρά-Βιάνος, το πρωί της Πέμπτης (20/12), εγκλωβίστηκαν τουλάχιστον δέκα οχήματα, με την χιονόπτωση να κάνει τους δρόμους επικίνδυνους. Μιλώντας στο «Ράδιο Κρήτη», οδηγοί, που βρίσκονταν στο σημείο, ζητούσαν μηχάνημα να ανοίξει τον δρόμο. Ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης, επισήμανε πως κανένα από τα αυτοκίνητα δεν «φορούσε» αλυσίδες.

Λόγω του χιονιού, κλειστά παρέμειναν τα σχολεία: Γυμνάσιο Λύκειο Βιάννου, Δημοτικό Νηπιαγωγείο Άνω Βιάννου Δημοτικό Αμιρών και Δημοτικό με Νηπιαγωγείο Εμπάρου, με απόφαση του δημάρχου Βιάννου. Επίσης, κλειστός θα είναι και ο δημοτικός παιδικός σταθμός, αλλά και τα σχολεία στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, με απόφαση του Δημάρχου Γόρτυνας. Κλειστά τα σχολεία στο Οροπέδιο Λασιθίου αλλά και στα Ανώγεια.